Barcute cu crema Chantilly si capsuni,Biscuiti floricele cu gem

de alba_zori in Dulciuri, 24 Apr 2013 | 4346 vizualizari

 

Postez doua retete deodata,pentru ca este din acelasi aluat.Mi-am lasat libera imaginatia si iata ce a iesit,numai deliciosenii! Este reteta mea preferata pentru cescute,super bune,minunate asi zice,sper sa va placa si voua!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 110 gr zahar
  • un ou
  • un plic de vanilie
  • coaja de lamaie
  • 2 linguri de lapte soia(sau de care preferati)
  • 250 gr faina 00
  • o lingurita de praf de copt
  • 80 gr margarina topita(sau ulei de floarea soarelui)
  • Pentru crema Chantilly:
  • 500 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 130 gr zahar
  • 130 gr amidon
  • un plic de vanilie si o sticluta de aroma vanilie
  • coaja de lamaie
  • 200 ml frisca
  • un plic de stabilizator
  • Pentru ornamente:
  • 250 gr capsuni
  • un plic de gelatina
  • zahar praf
  • pentru floricele:
  • gem de fructe de padure(sau ce gem preferati)
  • zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Barcute cu crema Chantilly si capsuni,Biscuiti floricele cu gem:

Prepararea aluatului:se face in ordinea scrisa a ingredientelor:


Intr-un bol se amesteca zaharul cu oul pana devine cremos,se adauga pliculetul de vanilie,coaja de lamaie rasa,cele 2 linguri de lapte,faina data prin sita si lingurita de praf de copt pana devine o compozitie sfaramicioasa,topim margarina si adaugam,amestecam foarte bine pana se dezlipeste de peretii bolului si devine o minge nu prea dura dar nici prea moale.


Invelim cu folie alimentara si dam la rece pentru 30 minute.


Dupa ce s-a odihnit o intindem cu ajutorul unui sucitor si intre doua folii transparente ca sa fie destul de subtire.


Ungem formele de cescute ,barcute cu margarina si asezam un cerc din aluat,aranjam bine si inlaturam excesul,gaurim cu furculita si apasam cu dosul furculitei si pe bordul cescutelor ca in fotografia 6.Facem si frunzulite si fluturasi daca vrem cu ajutorul formelor de taiat biscuitii.


Ne putem orienta dupa grosimea aluatului aranjat in forme cat vor creste in timpul coacerii,c-am jumate de centimetru sigur vor creste,daca nu mai mult.Deci grija la cat de gros intindem aluatul.


Ungem cu putina apa la borduri si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15 minute pana se coloreaza bine,le scoatem cu grija pe o tava,si inca calde le dezlipim cu ajutorul unei scobitori.Lasam la racit.


Prepararea cremei Chantilly:Intr-o cratita incalzim laptele cu coaja de lamaie si lasam in infuzie 10 minute,dupa care inlaturam coaja de lamaie.


Intr-un bol amestecam galbenusurile cu zaharul,pliculetul de vanilie pana devine spumos,adaugam si amidonul dat prin sita,devine o compozitie sfaramicioasa care o vom dizolva cu laptele cald in mod trepat si amestecand foarte bine.


Dam compozitia la incalzit pe foc si amestecam mereu pana devine crema destul de densa.Se pune intr-o farfurie si se acopera cu folie transparenta,se da la rece.


Intre timp batem frisca foarte rece (este foarte important sa fie rece de la frigider)cu un mixer si cand isi dubleaza volumul adaugam si plicul de stabilizator,batem pana devine spumos si destul de tare.


Dupa ce s-a racit crema o trezim amestecand-o bine cu o furculita si adaugam toata frisca amestecand de jos in sus,adaugam si sticluta de aroma de vanilie (pentru o aroma mai puternica)si daca vrem o lingura de limoncello(daca nu vor fi copii care o vor gusta).Punem intr-un poche crema Chantilly treptat.(va mai ramane crema care se poate tine la congelator pentru alta data)


Dam cu zahar praf cescutele si barcutele,le umplem cu crema si deocram cu capsuni.


Ungem cu putina gelatina,si asezam si cate un biscuitel mic fluturas sau frunzulita dat cu zahar praf langa capsuna.


Floricelele le-am dat cu zahar praf si umplut cu gem de fructe de padure.

 

TIPS-URI

1

Eu pun o lingurita de praf de copt la aluat ca sa fie biscuitii sau cescutele fragede.

2

Important este sa umplem cescutele in ziua in care avem oaspeti,in acest fel sunt crocanti si proaspeti,dupa o zi aluatul absoarbe umiditatea din crema si devin mai moi.Dar la fel de delciciosi!

3

La crema Chantilly eu adaug pliculetul de stabilizator ca sa ramana destul de densa frisca si nu prea moale,depinde de cat o mixez,si ca in momentul in care amestec cu crema patisera sa ramana dura crema si sa nu fie prea moale.

4

La crema Chantilly daca vrem sa punem mai putin zahar de exemplu 100 grame la inceput,atunci la urma va trebui adaugat 50 gr zahar pudra la frisca,oricum se gusta crema la urma...delicioasa si nici nu e prea dulce,deci fara griji,cantitatile mele sunt perfecte!

5

La prepararea cremei in momentul in care trebuie amestecat foarte bine compozitia de galbenusuri cu laptele cald trebuie frecat foarte bine cu o furculita sau chiar cu un mixer daca avem probleme ca sa nu ramana cocoloase,dar dupa putina experienta ajunge numai cu furculita,important este sa amestecam foarte bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Barcute cu crema Chantilly si capsuni,Biscuiti floricele cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

babi5 1

19.06.2013, 10:24

bune barcutele

alba_zori 1

21.06.2013, 19:14

multumesc foarte mult,intr-adevar minunate

sebirizescu 1

12.07.2013, 14:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!