Bastonase picante

de epurasha2bb in Vita, 14 Apr 2010 | 1926 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ardei capia rosu,
  • 2 morcovi,
  • 2 felii groase de telina radacina
  • un pumn de teci de fasole verde congelata,
  •  1 ceapa,
  •  1 graunte de usturoi,
  •  1 ardei mic iute rosu,
  • suc de rosii un pahar (mai gros si fara seminte),
  • , piper, condimente mix legume,
  • vrabioara de vitel 1/4 kg(sa fie proaspata neaparat).
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bastonase picante:

Se taie bastonase lungi si cat mai egale din ardei rosu capia, telina,morcov, se adauga teci de fasole verde,carne de vitel taiata in suvite asemeni celor de legume.Se pun la aburi pe o sita, eu am folosit sistemul Doubletta.


Se toaca o ceapa si un graunte de usturoi. Se calesc in zeama de legume cu putin ulei.Se pune sare, piper si un mix de condiment legume.Se adauga suc de rosii dulce cam un pahar.Se lasa sa se amestece aromele.Se adauga o frunza de dafin.Se mai amesteca un minut.Apoi adaugam si legumele si carnea care deja sunt patrunse de la aburi si au culoarea inca vie.Se scoate frunza de dafin si se adauga un ardei iute rosu mic.


Atentie! inainte de a folosi ardeiul ungeti degetele cu ulei si pregatiti un bol cu apa rece cu cuburi de gheata.Va atenua arsura provocata de ardei pielii.


Se despica cu grija ardeiul, se taie vinisoarele si se curata de seminte.Se taie mici rondele si se adauga in tigaie cu sosul si carnea.Se lasa foarte putin, doar cat sa interfereze aromele.Se serveste calda impreuna cu inimioare decupate cu forma de plastic din felii de mamaliga rece.


Intre feliile de mamaliga se poate pune si cate o inimioara de branza.Deasupra firicele de marar si 2 ardeiasi iuti aprigi.Asta e! pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bastonase picante" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Dana Cristea - pusikmea 1

14.04.2010, 13:11

super bn arata,

epurasha2bb 1

14.04.2010, 14:23

mihaelar63 1

14.04.2010, 15:09

incantatoare culori iar legumele abia patrunse

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de coacaze rosii/negre
  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Urși de mamaliga cu branza

de RODIMUR 5

ieri la 19:36

Salata de cruditati

de Oana 9

ieri la 14:09

Dulceata de gutui

de Ancutsa 5

pe 15.10 la 22:37

RETETA RECOMANDATA
Buzunar de vitel cu mozzarella si cascaval afumat