Batoane cu mac si susan

de Julie in Piine, 5 Mai 2010 | 4483 vizualizari

 

Astazi am incercat reteta de paine de casa a lui I. Serban .
Nu am copt insa aluatul in forma clasica de paine ci i-am dat forma de batoane impletite.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1 lingura sare
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 40 g drojdie
  • 550 ml apa calduta
  • mac
  • susan
  • ou
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane cu mac si susan:

Se freaca drojdia cu zaharul pana se topeste apoi se pune apa calduta ,sarea si uleiul. Se adauga faina si se framanta bine.

Eu apoi am impartit aluatul in doua. Intr-una am pus 2 linguri cu mac iar in cea de-a doua 2 linguri susan.


Se lasa la dospit in loc ferit de curenti cu aer rece.


Dupa ce si-a dublat volumul aluatul este gata de modelat. Se presara faina pe masa de lucru si se impletesc in trei, batoane mai mici mai

mari...care se ung cu ou si se presara deasupra lor mac sau susan din belsug sau dupa gust.


Se lasa sa mai creasca si in tava. Intre timp aprindem cuptorul.


Se coc la foc potrivit timp de 45 minute

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane cu mac si susan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Rocsi 1

05.05.2010, 11:01

susu 1

05.05.2010, 14:13

foarte frumoase ti-au iesit. imi place mult susanul la painica dar si macul

Ina 1

05.05.2010, 20:41

foarte frumoase, batoanele, bv!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Paine poloneza de secara