Batoane cu nuci si scortisoara

de GabiN in Prajituri, 12 Mar 2013 | 10183 vizualizari

 

Este o prajitura cu blat simplu din margarina si zahar pudra, acoperit cu un strat lipicios si crocant facut din oua batute cu zahar, cacao, scortisoara si putina faina in care se pun bucati de nuci. Foarte buna de luat in pachetel, la servici sau la scoala, dar si servita acasa, langa o cana de cafea!
Prelucrare dupa reteta americana Pecan Fingers.

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 200 g margarina,
  • 100 g zahar pudra,
  • 250g faina

Strat cu nuci:

  • 2 oua,
  • 200g zahar + 1 lingurita scortisoara + 1 lingurita cacao (sau puteti inlocui cu 200 g zahar brun)
  • 2 linguri cu varf faina,
  • 1 lingurita praf copt,
  • 1/2 lingurita sare,
  • 1 lingurita esenta vanilie,
  • 1 cana nuci.
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane cu nuci si scortisoara:

 Se amesteca margarina cu zaharul pudra si faina, pana se obtine un aluat tare, care se intinde cu mana intr-o tava (30/20cm) imbracata cu hartie de copt. Se coace la foc mic timp de 15-20min. 

 Amesteca zahar, scortisoara, cacao, faina, praf de copt si sare. Bate usor ouale si pune-le peste compozitia uscata,  adauga si vanilia. Bate cu mixerul timp de cateva minute. Adauga nucile si amesteca usor, apoi toarna peste blatul cald, scos din cuptor.

Coace din nou la foc mic, timp de 20-25min, pana se intareste  putin partea de deasupra (sa nu se lipeasca de deget la atingere).

Lasa sa se raceasca si taie in forma de batoane. Se pastreaza intr-o cutie inchisa, sa nu se intareasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane cu nuci si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

12.03.2013, 22:13

Bine ai venit!

diana_k 1

13.03.2013, 09:09

ooo....ce prajitura buna

butoiaurora76 1

19.07.2013, 15:34

imi e pofta si mie de o bucatica! yamiii

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca