Batoane cu nuci si scortisoara

de GabiN in Prajituri, 12 Mar 2013 | 5081 vizualizari

 

Este o prajitura cu blat simplu din margarina si zahar pudra, acoperit cu un strat lipicios si crocant facut din oua batute cu zahar, cacao, scortisoara si putina faina in care se pun bucati de nuci. Foarte buna de luat in pachetel, la servici sau la scoala, dar si servita acasa, langa o cana de cafea!
Prelucrare dupa reteta americana Pecan Fingers.

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 200 g margarina,
  • 100 g zahar pudra,
  • 250g faina

Strat cu nuci:

  • 2 oua,
  • 200g zahar + 1 lingurita scortisoara + 1 lingurita cacao (sau puteti inlocui cu 200 g zahar brun)
  • 2 linguri cu varf faina,
  • 1 lingurita praf copt,
  • 1/2 lingurita sare,
  • 1 lingurita esenta vanilie,
  • 1 cana nuci.
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane cu nuci si scortisoara:

Se amesteca margarina cu zaharul pudra si faina, pana se obtine un aluat tare, care se intinde cu mana intr-o tava (30/20cm) imbracata cu hartie de copt. Se coace la foc mic timp de 15-20min.


Amesteca zahar, scortisoara, cacao, faina, praf de copt si sare. Bate usor ouale si pune-le peste compozitia uscata, adauga si vanilia. Bate cu mixerul timp de cateva minute. Adauga nucile si amesteca usor, apoi toarna peste blatul cald, scos din cuptor.


Coace din nou la foc mic, timp de 20-25min, pana se intareste putin partea de deasupra (sa nu se lipeasca de deget la atingere).


Lasa sa se raceasca si taie in forma de batoane. Se pastreaza intr-o cutie inchisa, sa nu se intareasca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane cu nuci si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rocsi 1

12.03.2013, 22:13

Bine ai venit!

diana_k 1

13.03.2013, 09:09

ooo....ce prajitura buna

butoiaurora76 1

19.07.2013, 15:34

imi e pofta si mie de o bucatica! yamiii

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si cafea