Batoane de cereale

de Miha in Dulciuri, 10 Noi 2011 | 3784 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 40 g zahar brun
  • 40 g zahar
  • 2 linguri miere
  • 100 g unt
  • 100 g fulgi de porumb
  • 50 g orez expandat
  • 50 g fructe uscate (papaya si ananas)
  • 50 g ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane de cereale:

Cele 2 tipuri de zahar se amesteca intr-o craticioara si se caramelizeaza usor. Se adauga apoi mierea si untul (atentie la aburii care se formeaza), se pune din nou vasul pe foc si se amesteca pana la omogenizare. Vom obtine un sos de consistenta smantanii pentru frisca. Se pune si ciocolata si se omogenizeaza. Se lasa sa se racoreasca.



Intr-un castron se amesteca fulgii de cereale cu fructele uscate taiate marunt (eu le-am maruntit la robot, ca sa nu fie detectate de limbile sensibile :))) ) Turnam deasupra sosul de ciocolata si amestecam usor, pana toate cerealele sunt acoperite.



Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si nivelam. Tasam bine cu dosul unei linguri, astfel incat compozitia sa fie omogena si bine nivelata. Dam la frigider pentru cca 1 ora, pana se intareste apoi, cu un cutit bine ascutit, se portioneaza dupa dorinta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane de cereale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Bucataras Medi 1

14.11.2011, 12:38

eu zic sa nu mai postezi atatea bunaciuni deodata ca nu pot sa mananc atata ............da iau si la pachet

gaby_gabytza 1

15.11.2011, 18:40

monik80 1

21.03.2015, 06:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Peste copt cu ierburi aromate

ieri la 22:23

Prajitura frantuzeasca

de Rocsi 9

ieri la 11:06

Mini penne cu salsa de busuioc si fulgi de migdale

pe 21.08 la 23:27

Desert prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 5

pe 21.08 la 23:06

RETETA RECOMANDATA
Bucatarasul copiilor: Batoane de cereale facute in casa!