Batoane de cereale

de Miha in Dulciuri, 10 Noi 2011 | 4204 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 40 g zahar brun
  • 40 g zahar
  • 2 linguri miere
  • 100 g unt
  • 100 g fulgi de porumb
  • 50 g orez expandat
  • 50 g fructe uscate (papaya si ananas)
  • 50 g ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane de cereale:

Cele 2 tipuri de zahar se amesteca intr-o craticioara si se caramelizeaza usor. Se adauga apoi mierea si untul (atentie la aburii care se formeaza), se pune din nou vasul pe foc si se amesteca pana la omogenizare. Vom obtine un sos de consistenta smantanii pentru frisca. Se pune si ciocolata si se omogenizeaza. Se lasa sa se racoreasca.



Intr-un castron se amesteca fulgii de cereale cu fructele uscate taiate marunt (eu le-am maruntit la robot, ca sa nu fie detectate de limbile sensibile :))) ) Turnam deasupra sosul de ciocolata si amestecam usor, pana toate cerealele sunt acoperite.



Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si nivelam. Tasam bine cu dosul unei linguri, astfel incat compozitia sa fie omogena si bine nivelata. Dam la frigider pentru cca 1 ora, pana se intareste apoi, cu un cutit bine ascutit, se portioneaza dupa dorinta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane de cereale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Bucataras Medi 1

14.11.2011, 12:38

eu zic sa nu mai postezi atatea bunaciuni deodata ca nu pot sa mananc atata ............da iau si la pachet

gaby_gabytza 1

15.11.2011, 18:40

monik80 1

21.03.2015, 06:58

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9330 puncte

RODIMUR

8940 puncte

Rocsi

4600 puncte

Constelatialeu

3880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu gutui
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de gutui

ieri la 22:17

Gem de struguri

ieri la 21:47

RETETA RECOMANDATA
Bucatarasul copiilor: Batoane de cereale facute in casa!