Bulgarasi de cereale si seminte

de adnia in Dulciuri, 15 Iun 2013 | 1474 vizualizari

 

In incercarea de a gasi variante cat mai atractive si sanatoase pt. micul dejun, pauzele de la scoala, sau rontaiala piticului, mi-a incoltit in minte aceasta reteta super rapida si care sa se muleze foarte bine pe cerintele mele.
Ingredientele sunt date aproximativ (deoarece eu le-am masurat "ochiometric"), dar voi le adaptati dupa placerile si gusturile voastre.

 

INGREDIENTE

  • 1 lingura seminte de floarea soarelui crude
  • 1 lingurita seminte de dovleac crude
  • 1 lingurita susan crud
  • 1 lingurita seminte de in
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 praf de anason
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri faina
  • musli, cat cuprinde (eu am avut cate putin din mai multe itpuri: cu stafide, cu fructe exotice, cu nuci si cu putina ciocolata)
  • 3-4 linguri apa plata
  • zahar brun, dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulgarasi de cereale si seminte:

Am amestecat intr-un bol toate ingredientele uscate (semintele, faina si musli), am adaugat zaharul, scortisoara, anasonul si praful de copt, apoi am adaugat apa si am amestecat foarte bine totul cu mainile, ca sa simt compozitia. Daca aluatul iese prea lipicios, mai e nevoie de materie uscata (cereale sau faina...ce aveti la indemana), daca iese prea faramicios, mai adaugati putina apa.

Dupa ce am obtinut bila de aluat, am lasat-o 10 min. sa se odihneasca, iar intre timp am tapetat tava de copt cu hartie speciala. Apoi am format bile mici de aluat, pe care le-am asezat in tava. Am dat la copt, pana au trecut testul scobitorii.

Se servesc reci, sau se pot pastra in cutii inchise ermetic.

Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bulgarasi de cereale si seminte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Bulgarasi de cereale si seminte-0
Bulgarasi de cereale si seminte-1

COMENTARII (13)

simona72

simona72 1

15.06.2013, 16:49

Ffff bune!!!

Geanina87

Geanina87 1

15.06.2013, 16:51

Rocsi

Rocsi 1

15.06.2013, 20:39

Imi plac

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec de ciocolata si menta

de Rux 9

Chec de ciocolata...

ieri la 23:34

Gogosi

de ancutsa 4

Gogosi

ieri la 23:03