Batoane de cereale cu fructe deshidratate

de lia maria in Dulciuri, 21 Iul 2011 | 3709 vizualizari

 

Cele mai bune batoane de cereale cu fructe deshidratate pe care le-am mancat vre-o data… incrcati si-mi veti da dreptate!

 

INGREDIENTE

  • 200g fulgi de porumb
  • 6 linguri zahar brun
  • 100 g lapte condensat
  • 4 linguri miere de albine
  • 100 g unt
  • 100 g smochine
  • 100 g curmale 

 

Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane de cereale cu fructe deshidratate:

Incepem si maruntim fructele, le indepartam samburii, daca este cazul, apoi intr-un bol incapator le amestecam cu fulgii de porumb.


Separat, punem intr-o craticioara, mierea, zaharul si untul si le punem la foc mic sa fiarba, cam 15’ pana se ingroasa apoi luam cratita de pe foc. Adaugam laptele condensate(sau ciocolata alba) si amestecam bine pana se omogenizeaza. Aceasta pasta consistent dar care curge, o golim peste fulgi si fructe si amestecam foarte bine totul.


Tapetam o tava cu hartie de copt si golim amestecul. Cu lingura sau cu o paleta, intindem uniform si apasam bine. Punem tava la rece pentru cel putin 1h, dupa care portionam si servim minunate batoane de cereale !


Si pentru ca eu ma pregatesc de vacanta atunci cand le-a facut, mi-a venit ideia de a le impacheta in hartie pergament pe fiecare in parte. Si au fost minunate pe drum…


Ps: asa impachetate se pot pune si in ghiozdanel la copii, vor fi o gustare perfecta !


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane de cereale cu fructe deshidratate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Rocsi 1

21.07.2011, 17:15

ce as mai manca si eu unul...eu imi mai cumpar din magazin

mirela0911 1

21.07.2011, 23:30

trebuie probata reteta ca prea bine arata

mamaieelena 1

24.07.2011, 20:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Bucatarasul copiilor: Batoane de cereale facute in casa!