Batoane de cereale cu fructe deshidratate

de lia maria in Dulciuri, 21 Iul 2011 | 3545 vizualizari

 

Cele mai bune batoane de cereale cu fructe deshidratate pe care le-am mancat vre-o data… incrcati si-mi veti da dreptate!

 

INGREDIENTE

  • 200g fulgi de porumb
  • 6 linguri zahar brun
  • 100 g lapte condensat
  • 4 linguri miere de albine
  • 100 g unt
  • 100 g smochine
  • 100 g curmale 

 

Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane de cereale cu fructe deshidratate:

Incepem si maruntim fructele, le indepartam samburii, daca este cazul, apoi intr-un bol incapator le amestecam cu fulgii de porumb.


Separat, punem intr-o craticioara, mierea, zaharul si untul si le punem la foc mic sa fiarba, cam 15’ pana se ingroasa apoi luam cratita de pe foc. Adaugam laptele condensate(sau ciocolata alba) si amestecam bine pana se omogenizeaza. Aceasta pasta consistent dar care curge, o golim peste fulgi si fructe si amestecam foarte bine totul.


Tapetam o tava cu hartie de copt si golim amestecul. Cu lingura sau cu o paleta, intindem uniform si apasam bine. Punem tava la rece pentru cel putin 1h, dupa care portionam si servim minunate batoane de cereale !


Si pentru ca eu ma pregatesc de vacanta atunci cand le-a facut, mi-a venit ideia de a le impacheta in hartie pergament pe fiecare in parte. Si au fost minunate pe drum…


Ps: asa impachetate se pot pune si in ghiozdanel la copii, vor fi o gustare perfecta !


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane de cereale cu fructe deshidratate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Rocsi 1

21.07.2011, 17:15

ce as mai manca si eu unul...eu imi mai cumpar din magazin

mirela0911 1

21.07.2011, 23:30

trebuie probata reteta ca prea bine arata

mamaieelena 1

24.07.2011, 20:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

RETETA RECOMANDATA
Bucatarasul copiilor: Batoane de cereale facute in casa!