Bavarois cu avocado

de Catalina L in Dulciuri, 15 Iun 2016 | 2534 vizualizari

 

Dupa Bavaroise cu rodie va propun de data aceasta o varianta cu avocado.
Aspectul est mai putin reusit dar gustul este delicat si surprinzator.
Se simte bine textura si gustul de avocado.
Este bineneteles o reteta pentru amatorii acestui fruct (da avocado-ul este un fruct desi este consumat de obicei ca o leguma).
Am folosit forme de silicon sub forma de emisfere.

 

INGREDIENTE

  • 1 avocado bio
  • 1/2 lamaie
  • 20 g zahar
  • 3 linguri smantana lichida
  • 1 g de gélatina in pudra
  • 25 cl de smantana lichida
  • 3 linguri cu zahar
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 1 pliculet de chantifix
  • 2 linguri de fistic prajit maruntit
  • 6 biscuiti rotunzi
  • 2 picaturi de colorant verde (optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bavarois cu avocado:

Batem 25 cl de smantana lichida  cu 3 linguri de zahar, pliculetul de zahar vanilat si pliculetul de Chantifix pana obtinem o frisca care se tine bine. Rezervati la frigider.

Curatati si ecrazati avocadoul cu ajutorul unei furculite. Puneti deasupra sucul de lamaie, 20 g de zahar si transformati-l intr-un piure - mixati eventual.

Puneti la-nmuiat gelatina intr-un pic de apa rece (urmariti instructiunile de pe pachet).

Incalziti cele 3 linguri de smantana si inainte de a ajunge la fierbere luati de pe foc si dizolvati gelatina amestecand bine.

Varsati peste piureul de avocado si incorporati bine.

Adaugati apoi 2/3 din frisca preparata, fisticul prajit si amestecati.

Varsati compozitia obtinuta in formele de silicon si dati la rece cel putin 6 ore.

Am decorat fundul formelor cu un pic de fistic (opțional). 

In frisca ramasa puneti 2 picaturi de colorant verde, plasati-o apoi intr-un posh si rezervati la frigider.

Scoateti din forme, puneti fiecare bavaroise pe un biscuit si decorati cu frisca si fistic.

Serviti !

 

TIPS-URI

1

Este original si surprinzator. Sucul de lamaie aduce un pic de aciditate in amestecul avocado-frisca iar fisticul aduce o nota crocanta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bavarois cu avocado" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert placinte cu mere calite