Bavarois cu avocado

de Catalina L in Dulciuri, 15 Iun 2016 | 468 vizualizari

 

Dupa Bavaroise cu rodie va propun de data aceasta o varianta cu avocado.
Aspectul est mai putin reusit dar gustul este delicat si surprinzator.
Se simte bine textura si gustul de avocado.
Este bineneteles o reteta pentru amatorii acestui fruct (da avocado-ul este un fruct desi este consumat de obicei ca o leguma).
Am folosit forme de silicon sub forma de emisfere.

 

INGREDIENTE

  • 1 avocado bio
  • 1/2 lamaie
  • 20 g zahar
  • 3 linguri smantana lichida
  • 1 g de gélatina in pudra
  • 25 cl de smantana lichida
  • 3 linguri cu zahar
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 1 pliculet de chantifix
  • 2 linguri de fistic prajit maruntit
  • 6 biscuiti rotunzi
  • 2 picaturi de colorant verde (optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bavarois cu avocado:

Batem 25 cl de smantana lichida cu 3 linguri de zahar, pliculetul de zahar vanilat si pliculetul de Chantifix pana obtinem o frisca care se tine bine. Rezervati la frigider.


Curatati si ecrazati avocadoul cu ajutorul unei furculite. Puneti deasupra sucul de lamaie, 20 g de zahar si transformati-l intr-un piure - mixati eventual.


Puneti la-nmuiat gelatina intr-un pic de apa rece (urmariti instructiunile de pe pachet).


Incalziti cele 3 linguri de smantana si inainte de a ajunge la fierbere luati de pe foc si dizolvati gelatina amestecand bine.


Varsati peste piureul de avocado si incorporati bine.


Adaugati apoi 2/3 din frisca preparata, fisticul prajit si amestecati.


Varsati compozitia obtinuta in formele de silicon si dati la rece cel putin 6 ore.


Am decorat fundul formelor cu un pic de fistic (opțional).


In frisca ramasa puneti 2 picaturi de colorant verde, plasati-o apoi intr-un posh si rezervati la frigider.


Scoateti din forme, puneti fiecare bavaroise pe un biscuit si decorati cu frisca si fistic.


Serviti !


 

TIPS-URI

1

Este original si surprinzator. Sucul de lamaie aduce un pic de aciditate in amestecul avocado-frisca iar fisticul aduce o nota crocanta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bavarois cu avocado" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Catalina L 1

16.06.2016, 18:36

simona

Catalina L 1

16.06.2016, 18:36

multumesc la toti

dantes 1

18.06.2016, 13:35

Super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Papanasi cu gem de caise