Beetroot muffins

de epurasha2bb in Prajituri, 14 Mar 2011 | 2107 vizualizari

 

un desert cu sfecla rosie si vanilie, sanatos si gustos! de frumos ziceti voi!:))

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 280 g faina
  • 1 varf de cutit cu sare
  • 3 lingurite cacao pudra

pt.piureul de sfecla rosie:

  • 1/2 radacina mica de sfecla rosie
  • 3 linguri pline cu iaurt simplu
  • 100 g unt
  • 2 linguri zahar
  • esenta de vanilie

pt.glazura:

  • 1 ciocolata alba
  • 4-5 caramele cu gust de fructe
  • varf cutit de unt
  • 3 linguri de lapte de vaca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Beetroot muffins:

Se bat ouale impreuna cu zaharul cam 15 minute pana-si dubleaza volumul.

Sfecla se curata de coaja si se coace putin in cuptor(normal sau cu microunde).Apoi se toaca bucatele si se mixeaza impreuna cu untul topit, zaharul si iaurtul si vanilia.Piureul obtinut se amesteca cu o lingura cu ouale batute si apoi cu faina si un praf de sare.Se obtine o compozitie spumoasa de un roz superb.Cateva linguri se ia din compozitie si se amesteca separat intr-un castronel cu putina cacao. Se ung formele de briose cu unt si apoi se toarna aluatul roz.Din compozitia cu cacao se picura mici buline din loc in loc.Se coc la cuptorul preincins cam 20 de minute.Se scot si se racesc, se pudreaza cu zahar sau se glazureaza cu o glazura delicioasa facuta din ciocolata alba topita la bain marie impreuna cu caramele cu fructe si putin unt si lapte.Glazura se aseaza ca o plapumica si se puncteaza cu creioane de zahar colorat de la Dr Otker.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Beetroot muffins" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Oana 1

14.03.2011, 23:28

Ce reteta suuuper O idee fantastica! Arata minunat

epurasha2bb 1

15.03.2011, 10:25

multumesc fetelor!
aziz nu se simte deloc, pe cuvantul meu, sfecla coapta amestecata cu zahar si putin lapte cu vanilie o poti manca si asa goala, e super gustoasa!in prajitura ce sa zic e si mai buna, ca ramane doar culoarea frumoasa !

adry88 1

03.06.2011, 11:28

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

11390 puncte

RODIMUR

5340 puncte

mirela0911

5180 puncte

Rocsi

4900 puncte

Constelatialeu

4200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata de toamna cu bureti
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu banane si budinca de vanilie