Beijos de Mulata

de Ligia Bxl in Dulciuri, 25 Apr 2014 | 15089 vizualizari

 

Sunt niste gogosele braziliene mici cu alcool( cu cachaça,eu am folosit esenta de rom,ptr copii , inmuiate in sos de ciocolata si tavalite prin nuca de cocos,se fac mai ales in casa in Brazilia,mai rar se gasesc la vanzare pe strada,sa nu gresesc in traducere cred ca inseamna "sarutarile mulatrei" :p (si cineva explica de ce se numesc asa ptr ca ele sunt negricioase la prajit ca o mulatra,si trase prin sos de ciocolata iar in mijloc sunt albe) . :)

 

INGREDIENTE

Pentru gogosele:

  • 3 galbenusuri
  • 2 fiole esenta de rom+75 ml apa
  • 110 gr zahar
  • 1 lingurita rasa de praf de copt
  • 15 gr unt
  • 400 gr faina

Pentru sos de ciocolata:

  • 60 gr ciocolata pudra
  • 60 gr de zahar
  • 15 ml lapte

Pentru pudrat:

  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Beijos de Mulata:

Se amesteca galbenusurile apoi se adauga esenta de rom si apa,apoi se adauga zaharul si se amesteca bine.


Se adauga apoi praful de copt,apoi faina putin cate putin pentru a vedea daca se incorporeaza bine,nu trebuie sa fie o coca nici moale nici tare rau,mai potrivita,sa aiba o consistenta ca o coca de paine.


Se adauga untul moale la temperatura camerei si se framanta pentru a se incorpora cca 15 minute.


Dupa ce sau incorporat toate bine se pune coca intro folie alimentara si se lasa cam o ora sa se "odihneasca" :)


Se fac apoi bilute cam de 10gr(nu trebuie sa fie mari pentru ca vor creste la prajit),se pot cantari cu cantarul de bucatarie sau se pot forma din ochi.


Se prajesc pana devin rumene intr-o oala cu mult ulei si bine incins,daca nu e incins uleiul gogoselele se pot crapa,si isi vor strica forma.


Se lasa la racit si se prepara sosul de ciocolata,se amesteca ciocolata pudra cu zaharul,apoi se adauga laptele,trebuie sa fie un sos mai gros.Se trec gogoselele prin sos si se scot cu o furculita apoi se tavalesc usor prin nuca de cocos.


Se servesc cu o ceasca de cafea sau lapte.


Pofta buna!




.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Beijos de Mulata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

reisnaor_2006 1

05.09.2014, 15:13

Ligia Bxl 1

06.09.2014, 10:11

reisnaor

Retete cu Margareta Cismasiu 1

16.02.2015, 23:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Bomboloni amorezate