Beijos de Mulata

de Ligia Bxl in Dulciuri, 25 Apr 2014 | 21993 vizualizari

 

Sunt niste gogosele braziliene mici cu alcool( cu cachaça,eu am folosit esenta de rom,ptr copii , inmuiate in sos de ciocolata si tavalite prin nuca de cocos,se fac mai ales in casa in Brazilia,mai rar se gasesc la vanzare pe strada,sa nu gresesc in traducere cred ca inseamna "sarutarile mulatrei" :p (si cineva explica de ce se numesc asa ptr ca ele sunt negricioase la prajit ca o mulatra,si trase prin sos de ciocolata iar in mijloc sunt albe) . :)

 

INGREDIENTE

Pentru gogosele:

  • 3 galbenusuri
  • 2 fiole esenta de rom+75 ml apa
  • 110 gr zahar
  • 1 lingurita rasa de praf de copt
  • 15 gr unt
  • 400 gr faina

Pentru sos de ciocolata:

  • 60 gr ciocolata pudra
  • 60 gr de zahar
  • 15 ml lapte

Pentru pudrat:

  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Beijos de Mulata:

Se amesteca galbenusurile apoi se adauga esenta de rom si apa,apoi se adauga zaharul si se amesteca bine.

Se adauga apoi praful de copt,apoi faina putin cate putin pentru a vedea daca se incorporeaza bine,nu trebuie sa fie o coca nici moale nici tare rau,mai potrivita,sa aiba o consistenta ca o coca de paine.

Se adauga untul moale la temperatura camerei si se framanta pentru a se incorpora cca 15 minute.

Dupa ce sau incorporat toate bine se pune coca intro folie alimentara si se lasa cam o ora sa se "odihneasca" :)

Se fac apoi bilute cam de 10gr(nu trebuie sa fie mari pentru ca vor creste la prajit),se pot cantari cu cantarul de bucatarie sau se pot forma din ochi.

Se prajesc pana devin rumene intr-o oala cu mult ulei si bine incins,daca nu e incins uleiul gogoselele se pot crapa,si isi vor strica forma.

Se lasa la racit si se prepara sosul de ciocolata,se amesteca ciocolata pudra cu zaharul,apoi se adauga laptele,trebuie sa fie un sos mai gros.Se trec gogoselele prin sos si se scot cu o furculita apoi se tavalesc usor prin nuca de cocos.

Se servesc cu o ceasca de cafea sau lapte.

Pofta buna!

 

 

.

Daca ti-a placut reteta noastra "Beijos de Mulata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Choux a la creme