Bezele cu nuci

de bucatarimcudiana in Prajituri, 18 Mar 2011 | 8523 vizualizari

 

pentru ca de la prajitura cu branza de vaci mi-au ramas albusurile am facut cateva bezelute
este o reteta foarte simpla, cu putine ingrediente

 

INGREDIENTE

  • 3 albusuri
  • 150 gr zahar tos
  • 1 plic zahar vanilat
  • un strop de sare
  • cateva picaturi de zeama de lamaie [3-4 ]   
  • 50 gr nuca prajita
  • 2 picaturi colorant alimentar
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bezele cu nuci:

albusurile si sarea se bat cu mixerul pana devine spuma , dupa care se adauga zaharul, treptat, zeama de lamaie si zaharul vanilat


dupa ce s-a topit zaharul, se adauga nuca macinata si se amesteca usor cu o lingura


bezelele se formeaza cu lingurita sau cu posul cu sprit si se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt


eu am facut jumatate albe, iar cealalta jumatate am colorat in roz folosind colorant alimentar rosu


bezelele se introduc la cuptorul preincalzit la temperatura cea mai scazuta,


daca focul este prea mare se deschide usa cuptorului


uscarea bezelelor va dura cam o ora jumate sau poate chiar 2 ore

 

TIPS-URI

1

bezelele nu se coc ci doar se usuca

2

daca focul este mare  bezelele  vor capata o culoare maronie si vor avea un gust neplacut

Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

bucatarimcudiana 1

24.03.2011, 11:11

tare bune sunt cris eu le fac destul de des

adry88 1

03.06.2011, 10:49

sunt foarte foarte bune

anomisana 1

06.08.2012, 10:46

Diana, acum am vazut reteta asta iar data viitoare cand mai incerc sa le fac sper sa-mi iasa si mie. Pana acum nu am reusit decat sa le ard.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cozonac Rosenkranz