Bifana

de cristeena20 in Porc, 25 Sep 2012 | 2647 vizualizari

 

Acest fel e tipic portughez, una din felurile de mancare ideale cand bei o bere rece buna si vrei sa iei doar o gustare . E varianta hamburgherului sau a sandwichului...Pare ff simpla dar e ffffff buna!!! Mie mi-a cazut cu tronc . Ce am mancat eu la un local au fost variatii, cu cascaval sau oua, sau bacon. Aici tine de gusturi, imaginatie,ce ai inf rigider.

Dar cu cat mai simpla, cu aatat mai buna. Secretul e sa ai carne buna, proaspata, paine la fel, foarte buna si proaspata.

 

INGREDIENTE

  • 4 felii de bifanas (ceafa sau cotlet de porc)-feliate mai subtire
  • 4 chifle (trebuie sa fie proaspete si daca se gasesc cu paine de casa)(eu am avut chifle de la supermarket , dar ff proaspete, calde)
  • 2 linguri untura de porc
  • sare, piper, praf de usturoi sau usturoi proaspat pisat
  • 1 pahar bere
  • 2 linguri mustar clasic
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bifana:

- Bucatile de carne se sareaza, pipereaza si se presara cu praf de usturoi sau cu usturoi pisat. Se tin asa cateva ore inainte de a se gati


- intr-o tigaie se incinge untura si se adauga bifanele, se prajesc bine pe ambele parti (dar sa ramana suculente)


- cand sunt aproape gata se toarna paharul de bere si putin mustar.


- se pregatesc chiflele, se taie in jumatate, se stropesc putin cu sosul din tigaie, se aseaza felia de carne, peste iar sos si se servesc cu mustar si, cui ii place piri-piri.


- se poate servi cu un ou prajit deasupra, sau cu o felie de cascaval)


- se serveste cu o bere rece buna:)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bifana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

gaby_gabytza 1

26.09.2012, 08:35

Place

Sim0na 1

26.09.2012, 21:36

elucubratiiculinare 1

02.10.2012, 23:07

like

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Hamburger