Birthday cake

de irena in Torturi, 25 Mar 2012 | 1793 vizualizari

 

24 ani e o varsta foarte frumoasa ...

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 5 oua,
  • 5 linguri apa,
  • 10 linguri zahar,
  • 5 linguri cacao si 5 linguri faina.

Mousse ciocolata alba :

  • 2 oua,
  • 150 gr ciocolata alba,
  • 300 gr frisca,
  • 2 linguri apa.

Mousse ciocolata neagra :

  • 2 oua,
  • 150 gr ciocolata neagra,
  • 300 gr frisca,
  • 2 linguri apa.

Crema cu visine :

  • 200 gr frisca,
  • 150 gr visine proaspete si din compot.

Glazura:

  • 100 ml apa,
  • 100ml smantana,
  • 100gr zahar,
  • 30 gr cacao,
  • 5 gr gelatina.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Birthday cake:

Blatul : ouale cu apa se bat f bine pana isi tripleaza volumul,apoi adaug zaharul cate putin, bat bine si adaug galbenusurile cate unul ,apoi faina si cacao trecute prin sita.Torn compozitia intr o forma rotunda, cu diam de 25 cm si coc ptr 25 - 30 min,in cuptorul preincalzit la 160 C.


Mousse ciocolata alba : albusurile se bat f bine cu o lingura de zahar.Separat bat f bine galbenusurile cu 1 lingura de zahar.Separat topesc ciocolata alba si cand se raceste adaug 2 lingur apa calduta ,amestec,adaug galbenusurile amestec,adaug albusurile si amestec usor,apoi adaug frisca batuta f bine.


Mousse ciocolata neagra : aceeasi reteta ca la mousse ciocolata alba,dar folosesc ciocolata neagra.


Crema de visine: frisca o amestec cu visinele din compot sau/ si proaspete pasate.


Glazura de ciocolata: pun pe foc ptr 10 min :apa,smantana,zahar si cacao,cand compozitia s a racit cam la 40 C, adaug gelatina hidratata.Las glazura la rece cam 1 ora si apoi o torn pe tort.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Birthday cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (52)

bucatarimcudiana 1

27.03.2012, 15:15

frumoasa varsta.......frumos tortul.........si buuuuuuuuun

irena 1

27.03.2012, 19:17

Va multumesc si va doresc numai bine !

LUK 1

28.03.2012, 16:56

super!la multi ani

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de cafea