Birthday cake

de irena in Torturi, 25 Mar 2012 | 2357 vizualizari

 

24 ani e o varsta foarte frumoasa ...

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 5 oua,
  • 5 linguri apa,
  • 10 linguri zahar,
  • 5 linguri cacao si 5 linguri faina.

Mousse ciocolata alba :

  • 2 oua,
  • 150 gr ciocolata alba,
  • 300 gr frisca,
  • 2 linguri apa.

Mousse ciocolata neagra :

  • 2 oua,
  • 150 gr ciocolata neagra,
  • 300 gr frisca,
  • 2 linguri apa.

Crema cu visine :

  • 200 gr frisca,
  • 150 gr visine proaspete si din compot.

Glazura:

  • 100 ml apa,
  • 100ml smantana,
  • 100gr zahar,
  • 30 gr cacao,
  • 5 gr gelatina.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Birthday cake:

Blatul : ouale cu apa se bat f bine pana isi tripleaza volumul,apoi adaug zaharul cate putin, bat bine si adaug galbenusurile cate unul ,apoi faina si cacao trecute prin sita.Torn compozitia intr o forma rotunda, cu diam de 25 cm si coc ptr 25 - 30 min,in cuptorul preincalzit la 160 C.


Mousse ciocolata alba : albusurile se bat f bine cu o lingura de zahar.Separat bat f bine galbenusurile cu 1 lingura de zahar.Separat topesc ciocolata alba si cand se raceste adaug 2 lingur apa calduta ,amestec,adaug galbenusurile amestec,adaug albusurile si amestec usor,apoi adaug frisca batuta f bine.


Mousse ciocolata neagra : aceeasi reteta ca la mousse ciocolata alba,dar folosesc ciocolata neagra.


Crema de visine: frisca o amestec cu visinele din compot sau/ si proaspete pasate.


Glazura de ciocolata: pun pe foc ptr 10 min :apa,smantana,zahar si cacao,cand compozitia s a racit cam la 40 C, adaug gelatina hidratata.Las glazura la rece cam 1 ora si apoi o torn pe tort.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Birthday cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (52)

bucatarimcudiana 1

27.03.2012, 15:15

frumoasa varsta.......frumos tortul.........si buuuuuuuuun

irena 1

27.03.2012, 19:17

Va multumesc si va doresc numai bine !

LUK 1

28.03.2012, 16:56

super!la multi ani

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

9810 puncte

RODIMUR

8220 puncte

Rocsi

5000 puncte

mirela0911

4940 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Beef Wellington
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Focaccia cu carnat si rozmarin

ieri la 23:56

Mancare de fasole cu afumatura, la slow cooker Crock-Pot

de Ancutsa 5

ieri la 20:20

Bostan copt cu paprika afumata si curcuma

de buggy 1

ieri la 19:14

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema dubla de ciocolata