Biscotti cu alune de padure

de Anamaria7 in Prajituri, 14 Ian 2012 | 1537 vizualizari

 

O reteta pentru amatorii de dulciuri crocante :) sursa: Laura A

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 225 gr zahar
  • 200 gr alune
  • 35 gr ulei
  • 1 lg amoniac
  • 1 lg lapte caldut
  • 3 oua
  • coaja rasa de la o portocala
  • 2 pliculete de zahar vanilinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscotti cu alune de padure:

Prajim alunele in cuptor la 160-170C, apoi incingem cuptorul la 180C.


Mixam bine ouale cu zaharul, apoi adaugam amoniacul stins in laptele caldut si uleiul amestecand incontinuu. La final punem faina mixand pe viteza mica, apoi turnam alunele reci si coaja de portocala si le amestecam cu o lingura de lemn/spatula.


Scoatem aluatul pe o suprafata infainata si ii dam forma unui rulou de 2-3 cm inaltime si 4 cm latime. Nu mai adaugati faina chiar daca vi se pare lipicios aluatul.


Punem ruloul in cuptor si il lasam pana incepe sa crape la suprafata si sa se rumeneasca. In acest moment in scoatem, il lasam putin la racit, fixam temperatura cuptorului la 160C si il taiem in felii diagonale de cca 1cm grosime. Dam din nou la cuptor cca 10min sa se usuce, apoi ii scoatem la racit pe un gratar.

 

TIPS-URI

1

Mie mi s-au parut putintel cam prea crocanti; intr-adevar, nu i-am gustat cu nimic lichid, sigur ar fi fost altfel; deci, pentru cei care vor sa ii savureze singuri, daca ii tineti intr-o punga se mai intorc :P

2

Alunele de padure pot fi inlocuite cu migdale, caju, arahide...

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscotti cu alune de padure" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

adry88 1

15.01.2012, 13:11

mena29 1

16.01.2012, 11:29

VERONICA2607 1

10.03.2012, 21:54

superbi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pariziene cu brânză dulce

de RODIMUR 5

ieri la 23:57

Fursecuri  cu unt de arahide si ciocolata

de Lau 9

ieri la 16:57

Sos de rosii pentru pizza sau paste

de xana 5

ieri la 15:40

RETETA RECOMANDATA
Biscotti cu ness, ciocolata si nuci