Biscotti cu alune de padure

de Anamaria7 in Prajituri, 14 Ian 2012 | 2613 vizualizari

 

O reteta pentru amatorii de dulciuri crocante :) sursa: Laura A

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 225 gr zahar
  • 200 gr alune
  • 35 gr ulei
  • 1 lg amoniac
  • 1 lg lapte caldut
  • 3 oua
  • coaja rasa de la o portocala
  • 2 pliculete de zahar vanilinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscotti cu alune de padure:

Prajim alunele in cuptor la 160-170C, apoi incingem cuptorul la 180C.


Mixam bine ouale cu zaharul, apoi adaugam amoniacul stins in laptele caldut si uleiul amestecand incontinuu. La final punem faina mixand pe viteza mica, apoi turnam alunele reci si coaja de portocala si le amestecam cu o lingura de lemn/spatula.


Scoatem aluatul pe o suprafata infainata si ii dam forma unui rulou de 2-3 cm inaltime si 4 cm latime. Nu mai adaugati faina chiar daca vi se pare lipicios aluatul.


Punem ruloul in cuptor si il lasam pana incepe sa crape la suprafata si sa se rumeneasca. In acest moment in scoatem, il lasam putin la racit, fixam temperatura cuptorului la 160C si il taiem in felii diagonale de cca 1cm grosime. Dam din nou la cuptor cca 10min sa se usuce, apoi ii scoatem la racit pe un gratar.

TIPS-URI

1

Mie mi s-au parut putintel cam prea crocanti; intr-adevar, nu i-am gustat cu nimic lichid, sigur ar fi fost altfel; deci, pentru cei care vor sa ii savureze singuri, daca ii tineti intr-o punga se mai intorc :P

2

Alunele de padure pot fi inlocuite cu migdale, caju, arahide...

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscotti cu alune de padure" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

adry88 1

15.01.2012, 13:11

mena29 1

16.01.2012, 11:29

VERONICA2607 1

10.03.2012, 21:54

superbi

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8208 puncte

Rahela Velicu

6141 puncte

mihaelar63

4566 puncte

Rocsi

4106 puncte

Panacris

3522 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Biscotti cu ness, ciocolata si nuci