Biscotti cu nuci, cafea si ciocolata

de epurasha2bb in Prajituri, 22 Feb 2011 | 6902 vizualizari

 

reteta adaptata dupa Laura Adamache

 

INGREDIENTE

  • 10 nuci
  • 100 gr ciocolata amara
  • 100 gr ciocolata lapte
  • 250 gr faina
  • 2 oua
  • 30 gr unt
  • 125 gr zahar
  • 1 lingurita rasnita Kotanyi cu ciocolata
  • 25 ml cafea tare
  • 1/2 plic amoniu pentru prajituri
  • 1/3 plic praf de copt
  • 3 fiole esenta de rom
  • 1 varf cutit sare
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscotti cu nuci, cafea si ciocolata:

Mixam ouale impreuna cu zaharul si cu un varf de cutit de sare pana isi dubleaza volumul.

Topim ciocolata rupta in bucatele impreuna cu untul  la microunde dupa care le lasam sa se raceasca putin.

Adaugam ciocolata calduta peste oua si mixam.

Amestecam praful de copt si amoniul pentru prajituri cu o lingurita de ciocolata praf din rasnita Kotanyi si cu 2 linguri de cafea cu caimac apoi adaugam si esentele de rom si amestecam..

Incorporam treptat faina. Dupa ce am incorporat toata faina, adaugam miezul de nuca rupt in bucati mari.

Obtinem un aluat cu consistenta cremoasa si maroniu inchis la culoare.Miroase divin deja.

Bagam aluatul la frigider pentru 30 minute, dupa care il scoatem si formam 3i suluri pe care le tavalim bien prin faina.Le coacem apoi in tava cuptorului cu gaz tapetatat cu faina sau cu hartie de copt in cuptor preincalzit, pentru 15-20 minute,

Pasul al doilea este sa le scoatem din cuptor si sa le feliem dupa acdre urmeaza iar sa le bagama la cuptor pentru 10 minute .

Sunt atat de buni, se topesc in gura.Sunt usor sfaramiciosi si au o aroma minunata cand ii simti pe limba, ciocolata, nucile si cafeaua ... o combinatie de vis!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscotti cu nuci, cafea si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Romana