Biscuiti aromati la tigaie

de Corinuta in Dulciuri, 16 Noi 2013 | 2725 vizualizari

 

Da, la tigaie!:) Daca ma intrebati acum ceva timp, nu as fi crezut, dar iata ca se poate! Cresc si se coc foarte frumos in tigaie la foc mic, ies foarte fragezi si deloc uscati! Daca nu ma credeti, va provoc sa incercati!

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina
  • 70 g unt
  • 70 g zahar
  • 1 ou
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1-2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 100 g zahar praf ptr pudrat biscuitii
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti aromati la tigaie:

Intr-un bol se amesteca faina cu sarea, zaharul, praful de copt si coaja rasa de lamaie. Se adauga oul, untul taiat cubulete si zeama de lamaie. Se framanta toate impreuna pana rezulta un aluat compact si destul de tare.


Se intinde aluatul intr-o foaie groasa de aproximativ jumatate de centimetru. Se decupeaza biscuiteii cu o forma rotunda cu diametrul de 3 cm.


Se pune la incins la foc mic o tigaie antiaderenta, se aseaza in ea biscuitii si se acopera pentru cateva minute cu un capac. Biscutii vor creste frumos, apoi se ia capacul si se lasa 3-4 minute la prajit pe fiecare parte pana se rumenesc.


Cand se scot din tigaie, se rostogolesc repede prin zahar praf, apoi se aseaza pe un platou sa se raceasca.


Sunt foarte buni seara cu o cana de lapte cald sau dimineata la cafea.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

in functie de tipul de faina folosit, s-ar putea sa aveti nevoie de mai multa sau mai putina zeama de lamaie. Va veti da seama la framantat daca aluatul se leaga, daca nu mai adaugati 1-2 linguri

2

daca doriti, puteti sa inveliti intr-o folie aluatul si sa-l dati la rece pentru o ora, dar eu nu cred ca e necesar pentru ca dupa aceea n-o sa-l puteti intinde prea usor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti aromati la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Corinuta 1

17.11.2013, 21:32

Pushaa 1

23.12.2013, 11:04

Corinuta 1

23.12.2013, 11:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mascarpone