Biscuiti cu cacao si nuci

de deyutzky in Dulciuri, 19 Noi 2014 | 6872 vizualizari

 

Sunt foarte gustosi simpli, dar si langa un pahar cu lapte, ceai sau cafea, iar pe zi ce trece sunt si mai fragezi.
PS: nu stiu sa va spun cate bucati mi-au iesit cu exactitate pt ca a trecut ceva timp de cand i-am pregatit, dar va pot asigura ca ies peste 20 de bucati.

 

INGREDIENTE

  • 350 g faina
  • 50 g nuca macinata
  • 2 linguri de cacao
  • 250 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 galbenus
  • 1/2 lingurita praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu cacao si nuci:

Amestecam intr-un bol faina, nuca, cele 2 linguri de cacao si praful de copt. 

Adaugam untul taiat cuburi, zaharul si galbenusul si framantam bine pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. La inceput aluatul vi se va parea sfaramicios, dar pe parcurs toata faina se va incorpora perfect. Tot procesul de framantare va dura cca.10 minute. 

Formam o bila din aluat pe care o vom inveli in folie alimentara si pe care o vom da la congelator cca. 20 de minute. 

Scoatem aluatul de la rece si il intindem intr-o foaie de cca. 5 mm grosime pe planul de lucru infainat, apoi il decupam cu formele pt biscuiti. Aluatul ramas se intinde in foi pana cand il decupam pe tot.

Tapetam o tava cu hartie de copt si punem biscuitii. Dam tava la cuptor la foc potrivit aprox.10-15 minute, apoii ii scoatem si ii lasam la racit. Eu i-am pastrat intr-o punga de hartie. Rezista pana la 4 zile...mai mult de 4 nu stiu pt ca au disparut :)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu cacao si nuci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti marmorati