Biscuiti cu cacao si nuci

de deyutzky in Dulciuri, 19 Noi 2014 | 1847 vizualizari

 

Sunt foarte gustosi simpli, dar si langa un pahar cu lapte, ceai sau cafea, iar pe zi ce trece sunt si mai fragezi.
PS: nu stiu sa va spun cate bucati mi-au iesit cu exactitate pt ca a trecut ceva timp de cand i-am pregatit, dar va pot asigura ca ies peste 20 de bucati.

 

INGREDIENTE

  • 350 g faina
  • 50 g nuca macinata
  • 2 linguri de cacao
  • 250 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 galbenus
  • 1/2 lingurita praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu cacao si nuci:

Amestecam intr-un bol faina, nuca, cele 2 linguri de cacao si praful de copt.


Adaugam untul taiat cuburi, zaharul si galbenusul si framantam bine pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. La inceput aluatul vi se va parea sfaramicios, dar pe parcurs toata faina se va incorpora perfect. Tot procesul de framantare va dura cca.10 minute.


Formam o bila din aluat pe care o vom inveli in folie alimentara si pe care o vom da la congelator cca. 20 de minute.


Scoatem aluatul de la rece si il intindem intr-o foaie de cca. 5 mm grosime pe planul de lucru infainat, apoi il decupam cu formele pt biscuiti. Aluatul ramas se intinde in foi pana cand il decupam pe tot.


Tapetam o tava cu hartie de copt si punem biscuitii. Dam tava la cuptor la foc potrivit aprox.10-15 minute, apoii ii scoatem si ii lasam la racit. Eu i-am pastrat intr-o punga de hartie. Rezista pana la 4 zile...mai mult de 4 nu stiu pt ca au disparut :)))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu cacao si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

deyutzky 1

19.11.2014, 20:26

va multumesc dragilor!

mirela0911 1

21.11.2014, 11:02

Deliciosi!

tanyapatap 1

23.12.2014, 16:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu cacao