Biscuiti cu chimen si parmezan

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 15 Oct 2015 | 1085 vizualizari

 

O reteta simpla dar tare buna. Nu aveam nimic zilele trecute de rontait prin casa si m-am suparat putin si mi-am zis, dar ce eu nu imi pot face niste biscuiti sarati sa ii rontai? Am pus mana pe cateva ingrediente si imediat au fost gata biscuitii.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 1 ou
  • 90 gr parmezan
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingura chimen
  • 1 lingurita rasa sare fina
  • 300 gr faina
Portii: 55
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu chimen si parmezan:

Untul (de la temperatura camerei) il mixam cu oul.

Adaugam sarea, boiaua dulce si chimenul.

Parmezanul il dam pe raztoarea mica, il incorporam si pe el. Aveti grija ca parmezanul este saratel, sa nu scapati mai mult sau puteti pune mai putina sare.

Cernem faina, o punem treptat in compozitie, mixam.

Cand nu mai putem folosi mixerul, amestecam cu mainile.


Punem aluatul in folie, il dam 20-30 de minute la frigider.

Dupa ce trece acest timp, presaram faina pe masa de lucru, scoatem aluatul.

Rupem cam jumatate din el, intindem o foaie potrivit de groasa, decupam biscuitii.

Ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu putina distanta intre ei.


Ii introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, 10-12 minute, cat se rumenesc usor deasupra. La fel procedam si cu restul de aluat.


Cand sunt gata, ii scoatem din tava intr-o cutie metalica cu capac, ii lasam sa se raceasca, apoi punem si capacul.

Din aceasta cantitate va ies cam 55-60 de bucati.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu chimen si parmezan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Rocsi 1

17.10.2015, 21:20

Multumesc Daniela

Xandrinne 1

18.10.2015, 10:59

Ce pofta mi s-a facut! Am salvat reteta.

Rocsi 1

18.10.2015, 20:55

Sa ii faci Xandrine, sunt grozavi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cartofi la cuptor cu rozmarin