Biscuiti cu dulceata

de Camelya in Dulciuri, 13 Noi 2016 | 708 vizualizari

 

Acesti biscuiti deliciosi in forma de scoica, i-am umplut cu dulceata. Se pot umple si cu gem, nutella, diverse creme sau unt de arahide. M-am inspirat de la Laura Adamache. Sunt foarte deliciosi! 
 

 

INGREDIENTE

  • 375 g faina
  • 150 g zahar
  • 150 g unt
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 varf cutit sare
  • dulceata/gem/nutella/crema de vanilie/crema de ciocolata/unt de arahide
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu dulceata:

Intr-o craticioara punem untul taiat cubulete, apa, sarea si zaharul. Lasam craticioara pe foc mic, pana zaharul si untul se topesc. Stingem focul si lasam mixul deoparte pentru 10 minute. Intr-un bol punem faina si praful de copt. Amestecam si trecem faina o singura data prin sita. Dupa ce au trecut cele 10 minute incorporam faina peste mixul de zahar si unt. Mixam putin de tot, pana se leaga compozitia. Framantam aluatul pana devine omogen. Infasuram aluatul in folie alimentara si il lasam 20-30 de minute la congelator. Pudram masa de lucru cu putina faina si incepem sa intindem aluatul cu un facalet. Decupam aluatul cu o cana. in fiecare cerc pune cate o lingura sau o lingurita de dulceata/gem/nutella etc. Sigilam bine marginile presandu-le cu o furculita. Asezam biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ii coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C, timp de 12 minute, sau pana se rumenesc discret pe margini. Suprafata biscuitilor trebuie sa ramana alba. Ii pudram cu zahar si putem sa ii servim.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu dulceata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Camelya 1

14.11.2016, 10:16

Gherca Daniela 1

14.11.2016, 22:05

Camelya 1

15.11.2016, 10:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu trei ciocolate