Biscuiti cu migdale si ciocolata pentru Craciun

de T I M E A in Dulciuri, 5 Dec 2012 | 9246 vizualizari

 

Sunt buni, frumosi si Mosul o sa fie tare incantat de ei :).

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 120 gr zahar brun
  • 150 gr migdale macinate
  • aprox 350 gr faina
  • 1 ou
  • 1 lingurita esenta migdale Dr. Oetker
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 100 gr ciocolata
  • Pentru ornat:
  • zeama de lamaie
  • zahar pudra
  • bombonele colorate Dr. Oetker
  • creioane decor Dr. Oetker
  • colorant alimentar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu migdale si ciocolata pentru Craciun:

Amestecam untul (la temperatura camerei) cu zaharul brun si cu oul.  Adaugam esenta de migdale si bicarbonatul de sodiu stins cu putina zeama de lamaie. Adaugam apoi ciocolata rasa pe razatoarea mica si amestecam bine. Incorporam la final migdalele macinate apoi o parte din faina atat cat putem amesteca cu lingura de lemn. Turnam compozitia obtinuta pe masa de lucru tapetata cu faina si framantam pana incorporam si restul de faina. Obtinem un aluat usor lipicios si faramicios pe care il dam la rece aprox o ora.

Scoatem din frigider si impartim in trei pentru a putea intinde mai usor foile. Intindem cu atentie cu faina sub si peste aluat!   Intindem foi potrivit de groase si decupam diverse forme (in cazul nostru specifice Craciunului).

Asezam formele decupate intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 10 minute. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.

Si acum ne suflecam manecile si ne inarmam cu multa rabdare nu inainte de a ne asigura ca avem timp suficient :) .

Pregatim cateva boluri mici pt a le putea avea la indemana cand dorim sa schimbam  culoarea glazurii. Glazura o preparam din 3-4 linguri zahar pudra si cateva picaturi de lamaie. Iar pt cele color adaugam si o picatura de colorant. Nu le pregatim pe toate de la inceput ci doar in momentul in care le folosim pentru ca se intaresc.

Asadar ungem fiecare forma cu glazura folosind un cutit ( pt unele am folosit o pensula subtire) si presaram rapid bombonele colorate. Iar in cazul formelor unde folosim creioanele, lasam mai intai sa se intareasca glazura apoi decoram.

Dupa ce s-a intarit glazura, pastram biscuitii in cutii metalice. A doua zi sunt mai buni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu migdale si ciocolata pentru Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti pentru copii