Biscuiti cu migdale si vanilie

de Kadia80 in Prajituri, 21 Dec 2011 | 1459 vizualizari

 

decorativi si gustosi

 

INGREDIENTE

  • 200 g zahar brun  
  • un varf de sare  
  • 4 oua  
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie  
  • 1 esenta de vanilie  
  • 60 g curmale zaharisite  
  • 200 g migdale maruntite  
  • 50 g nuci  
  • 60 g unt topit  
  • 250 g faina
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu migdale si vanilie:

Se amesteca zaharul cu sarea si ouale pana cand compozitia se albeste (cu toata increderea, mixerul la viteza maxima, veti intelege ce zic cand veti ajunge in acel punct). In robot (sau cu mana) se maruntesc curmalele, nucile, migdalele si se amesteca in compozitia de mai sus, se adauga vanilia, coaja de lamaie. Se topeste pe plita sau la microunde untul si se amesteca. La final se adauga faina care va ingrosa compozitia si o va face extrem de lipicioasa. Se toana pe o hartie de copt, se intinde intr-un strat de 1 cm folosind o alta coala de copt si se coace in cuptorul preincalzit 20-25 de minute la 180°C. Se taie in formele dorite cat e inca cald si se lasa sa se raceasca.

 

TIPS-URI

1

se pot glazura cu martipan sau ciocolata sau decora cu zahar praf, scortisoara, cacao, samd

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu migdale si vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Profesional Versa

- 360 lei
1799.99 lei
1439.99 lei

COMENTARII (12)

lia maria 1

22.12.2011, 08:56

Kadia80 1

22.12.2011, 09:51

multumesc!

Angelina_Elena 1

28.01.2012, 12:37

foarte frumosi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

RETETA RECOMANDATA
Desert salam de biscuiti de post