Biscuiti cu ovaz

de Brindusa in Prajituri, 23 Mar 2010 | 7583 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 225 g unt, la temperatura camerei
  • 200 g zahar brun
  • 140 g zahar tos
  •  2 oua mari (sau 3 mai mici)
  • 1/2 fiola esenta vanilie
  • 2-3 lingurite scortisoara
  • 200 g fulgi de ovaz
  • 200 g faina 00
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • un praf de sare
  • o mana de merisoare (sau alte fructe uscate/alune)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu ovaz:

Amesteca cu mixerul untul, zaharul, ouale si esenta de vanilie pana devin ca o crema.

Cerne faina. Da prin robot fulgii de ovaz, pana ce devin o faina mai mare (pti lasa si bucati mai mari, caci devin crocante). Amesteca fainurile si celelalte ingrediente in crema. Da 1 ora la frigider.

Incalzeste cuptorul la 190 C. Pune, pe tava acoperita cu hartie pergament, bile de coca la distanta una de alta. Asta pentru ca biscuitii se cam lasa in timp ce-i coci.

Coace 15 minute, sau pana ce se intaresc la suprafata. Daca ii vrei mai moi, coace-i 12 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu ovaz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (1)

ionix 1

24.03.2010, 19:27

cu o cana cu lapte... ohh, delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

12310 puncte

Rocsi

7860 puncte

Constelatialeu

5590 puncte

Adele

5390 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tort Negresa de post
  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L