Biscuiti cu ovaz

de Brindusa in Prajituri, 23 Mar 2010 | 10443 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 225 g unt, la temperatura camerei
  • 200 g zahar brun
  • 140 g zahar tos
  •  2 oua mari (sau 3 mai mici)
  • 1/2 fiola esenta vanilie
  • 2-3 lingurite scortisoara
  • 200 g fulgi de ovaz
  • 200 g faina 00
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • un praf de sare
  • o mana de merisoare (sau alte fructe uscate/alune)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu ovaz:

Amesteca cu mixerul untul, zaharul, ouale si esenta de vanilie pana devin ca o crema.

Cerne faina. Da prin robot fulgii de ovaz, pana ce devin o faina mai mare (pti lasa si bucati mai mari, caci devin crocante). Amesteca fainurile si celelalte ingrediente in crema. Da 1 ora la frigider.

Incalzeste cuptorul la 190 C. Pune, pe tava acoperita cu hartie pergament, bile de coca la distanta una de alta. Asta pentru ca biscuitii se cam lasa in timp ce-i coci.

Coace 15 minute, sau pana ce se intaresc la suprafata. Daca ii vrei mai moi, coace-i 12 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu ovaz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Betivul