Biscuiti cu unt, pentru bebelusi

de Criss in Dulciuri, 12 Iun 2016 | 5233 vizualizari

 

Pentru pitica mea (si nu numai :) ) am facut niste biscuiti dragalasi, numai buni de rontait cand iesim la plimbare cu caruciorul. Si cum biscuitii din comert contin tot felul de minuni, de la ulei de palmier la emulgatori, agenti de crestere si afanare, etc. 

 

INGREDIENTE

  • -100 g unt moale
  • -80 g zahar pudra
  • -1 plic zahar vanilat
  • -1 galbenus de ou
  • -180 g faina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu unt, pentru bebelusi:

Untul moale se spumeaza impreuna cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Se adauga apoi galbenusul de ou si jumatate din faina. Se omogenizeaza, apoi se lasa mixerul deoparte si se adauga restul de faina, framantand cu mana. Aluatul rezultat se infasoara in folie alimentara si se pune in frigider pentru o ora. Dupa acest timp, se scoate aluatul, se intinde intr-o foaie de aproximativ 3-4 mm, pe planseta usor infainata. Se decupeaza cu forme de biscuiti. Eu am folosit decupatoare cu stampila Hello Kitty, ca doar am facut biscuitii pentru mica printesa. ;) Se pun biscuitii in tava pe hartie de copt si se coc aproximativ 12-15 minute (in functie de cuptor), sau pana observati ca devin usor aurii pe margini. Eu am topit o singura patratica de ciocolata neagra si cu ajutorul unei scobitori, am pictat ochii si mustatile pisicutelor. Dar puteti topi si o patratica de ciocolata alba, in care sa adaugati foarte putin colorant galben pentru nasul pisicutelor sau un strop de colorant rosu pentru a picta funditele. Eu am renuntat la aceasta parte, pentru ca totusi bebelusa mea are doar un an si o luna si atat cat se poate, vreau sa o feresc de chimicale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu unt, pentru bebelusi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mirela0911 1

13.06.2016, 08:49

Ce drăgălași sunt!

AndrutzaP 1

13.06.2016, 09:38

Ce nebunieeeee

kytz 1

03.06.2017, 11:20

Ce frumoși sunt vreau să mai fiu din nou bebe... :"> ! De unde ai achiziționat forma de decupat?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu unt