Biscuiti de ''sticla"

de retetele_tinei in Dulciuri, 26 Dec 2015 | 357 vizualizari

 

Acesti minunati biscuiti de "sticla" sunt ideali pt bradul de Craciun, pentru ca se pot prinde cu usurinta in el. Personal, imi place design-ul lor care dupa mine este foarte imbietor... sper totusi ca ii veti pregatii si voi! 

 

INGREDIENTE

  • 350g faina (jumatate faina manitoba si jumatate faina 00)
  • 125g unt
  • 125g zahar
  • 1 ou mare
  • coaja rasa de la 1/2 de lamaie
  • 1/2 praf de copt
  • putin sare
  • bomboane tari
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti de ''sticla":

Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul, untul, oul, sarea, coaja de lamaie si praful de copt.


Se framanta bine, pana rezulta un aluat omogen.


Aluatul rezultat, se inveleste in folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin 20 de minute.


Cat aluatul se "odihneste" in frigider, se iau bomboanele si se sparg cu ciocanul de carne. Bomboanele pot fi de orice culoare.


Dupa ce aluatul a stat suficient in frigider, se ia, se intinde pe o suprafata data cu faina si se taie cu o forma de steluta, mai mare.


Apoi, stelutele se vor taia cu alte forme mai mici.


Stelutele rezultate se pun intr-o tava, iar in mijloc se pun bomboane sparte.


Daca doriti ca sa prindeti in brad, aceste stelute, cu ajutorul unei scobitori puteti face o mica gaura intr-o parte.


Apoi, tava se da la cuptor, pana biscuiti prind o culoare caramel. Biscuitii se vor lasa la racit in tava, pentru ca reci se vor desprinde fara sa se rupa.


Cand sunt reci, se pune cate un snur subtire sau chiar ata, in fiecare gaura facuta inainte, iar apoi se pot prinde in brad.


Dupa mine, sunt mult mai buni, a doua zi, cand incep sa se inmoaie.


Sarbatori fericite!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti de ''sticla"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

26.12.2015, 20:51

Rocsi 1

27.12.2015, 18:16

Ce frumosi sunt!

Panacris 1

06.12.2016, 18:50

Buna idee!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cirese