Biscuiti economici cu gem

de T I M E A in Dulciuri, 20 Oct 2014 | 6103 vizualizari

 

Acesti biscuiti au putine ingrediente in compozitie si sunt la indemana oricui, ca sa nu mai zic ca toate sunt si ieftine, motiv pentru care i-am si numit economici. Glazura de deasupra nici macar nu e necesara, eventual doar asa, ca sa arate mai bine, dar sunt buni si doar cu un strat de gem.

 

INGREDIENTE

  • 4 linguri untura de porc
  • 100 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 ml lapte
  • 500 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • un varf de cutit sare
  • 1 borcan gem de capsuni ( sau orice alt gem care sa nu fie foarte moale)
Portii: 225
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti economici cu gem:

Intr-un bol amestecam cu un tel untura, zaharul, zaharul vanilat si praful de sare.


Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt, alternand cu laptele.


Cand compozitia se ingroasa, rasturnam pe masa de lucru tapetata cu faina si framantam pana incorporam restul de faina.


Lasam bila de aluat 10-20 de minute pe masa de lucru apoi o impartimin doua si pe rand intindem cu sucitorul foi din care decupam cercuri de aprox 5 cm.


Asezam cercurile decupate intr-o tava tapetata cu foaie de copt si dam tava la cuptor la 170 de grade timp de 10-12 minute.


Au iesit cam 50 de cercuri.


Le scoatem din cuptor si dupa ce s-au racit impreunam tot cate doi biscuiti punend un strat de gem intre ei, adica facem sandvisuri din biscuiti.


Eu am topit putina ciocolata cu lapte si peste cativa biscuiti am trasat dungulite de ciocolata.


Acum ca ati citit reteta, nu va ramane decat sa ii incercati si voi si sa reveniti cu pareri, noua ne-au placut tare mult si cu siguranta am sa mai fac.

 

TIPS-URI

1

Biscuitii nu sunt buni de mancat atunci imediat pentru ca sunt un pic crocanti, ideal e sa ii tinem in cutii metalice si peste cateva ore sau mai bine zis a doua zi sunt perfecti. In general biscuitii de casa de acest gen sunt mai buni a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti economici cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Ksenya 1

22.10.2014, 10:43

arata bine! trebui sa-i incerc si eu!

anca_rm 1

22.10.2014, 15:17

T I M E A 1

22.10.2014, 21:46

multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Kourabiethes - fursecuri traditionale grecesti