Biscuiti "les moques"

de Ligia Bxl in Dulciuri, 12 Ian 2016 | 1006 vizualizari

 

Acesti biscuiti au o consistenta nisipoasa, seci, care in multe tari din Europa au diferite denumiri, Knusper in Austria, moqué in Bruxelles, in Olanda zandkoekje.

 

INGREDIENTE

Pentru biscuiti:

  • 200 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 300 g faina
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 varf de cutit de vanilie(sau putina esenta de vanilie)

Pentru crema Frangipane:

  • 65 g de unt
  • 125 g amestec de (jumate zahar+jumatate pudra de migdale)
  • 1 ou
  • 25 g de faina
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti "les moques":

Se pegatesc ingredientele si se cantaresc.


Se pregateste mai intai crema frangipane:


Cu mainile intr-un castron se inmoaie untul. Se pune 10 secunde pe aragaz fara se se topeasca prea tare.


In unt se adauga jumatate din amestecul de zahar cu pudra de migdale si se amesteca cu un tel.


Ouale se bat separat si se adauga jumate din ele in compozitia de migdale si se amesteca bine.


Se adauga peste compozitia obtinuta restul ramas de pudra de amande si se amesteca,apoi restul de ou.


La final se adauga jumatate din cantitatea de faina si se amesteca bine cu toata compozitia cu ajutorul unei spatule, apoi se adauga restul de faina. (Aceasta crema se foloseste mult la produsele din foietaj).


Biscuitii:


Faina se strecoara.


Se face din aceste ingrediente o compozitie (o coca), nu se framanta foarte mult decat pana cand sau incorporat toate ingredientele, apoi se da la rece.


Se ruleaza coca in forma de cilindru de +/- 3cm diametru.(se ruleaza bine sa nu aibe bule de aer).


Se cu unge cu albus de ou si se ruleaza in zahar mai mare.


Se impacheteaza cu o foaie de copt si se da la rece(se poate da si la congelator).


Se taie apoi rondele de 1 cm largime.


Se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt,la o distanta de 3 cm intre ele.


Se preseaza putin cu degetul in centru si se pune crema de frangipane cu ajutorul unui posh cu dui de 5- 6 mm (se fac mici moturi).


Se dau la cuptor cca 8 min.la 180° (depinde de cuptorul fiecaruia)




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti "les moques"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

tanyapatap 1

21.01.2016, 08:18

Alexandra Burz 1

24.01.2016, 16:57

Ligia Bxl 1

24.01.2016, 20:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Furstafide