Biscuiti nemtesti cu scortisoara

de - TABITA - in Dulciuri, 13 Apr 2013 | 2890 vizualizari

 

Imi plac mult acesti biscuiti, mereu cumparam, dar acum stiu si sa-i fac. Reteta de la Edith`s kitchen

 

INGREDIENTE

  • 115 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 ou
  • 1/2 esenta de vanilie
  • 225 g faina
  • 1 lingura cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara (eu am pus doar 1/2 de lgt)
  • un varf de lingurita praf de cuisoare

Pentru ornare:

  • stafide
  • zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti nemtesti cu scortisoara:

Se mixeaza bine untul (aflat la temperatura camerei) cu zaharul, apoi se adauga oul si vanilia. Se mixeaza pana la omogenizare. Se amesteca intr-un bol faina, cacaoa, praful de copt, scortisoara si cuisoarele pisate si se pun peste amestecul de unt si ou, amestecand usor cu o spatula. Se face un aluat compact si se da la frigider invelit in folie de plastic pentru cca 2 ore.


Dupa ce a stat la frigider (eu l-am lasat de seara pana dimineata in frigider), se lasa 2-3 minute la temperatura camerei, apoi se intinde suprafata usor pudrata cu faina, in strat gros de 3-4 mm. Decupam formele dorite se pun desupra stafide si se presam usor. Se iau cu o paleta si se pun pe hartie de copt in tava. Se coc 10-12 minute la cuptorul preincalzit la 180 grade. Se lasa in tava 2-3 minute, apoi se pun pe un gratar la racit.


Se pudreaza cu zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

Se pot pune desupra fulgi de migdale sau fructe confiate.

2

Se pastreza foarte bine in cutie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti nemtesti cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

- TABITA - 1

14.04.2013, 00:49

Motan

Eleva_26 1

14.05.2013, 20:59

Buna ,sunt eleva si e prima data cand incerc sa fac biscuiti.Sunt pentru un concurs de la scoala si sper ca vor iesi foarte gustosi!!

- TABITA - 1

14.05.2013, 21:11

Ma bucur foarte mult ca incerci aceasta reteta. E destul de usor de facut, iar biscuitii sunt deosebiti si aromati si se pastreaza mult timp.
Ai grija sa nu ti se arda ca se fac foarte repede.
Te pup.
Daca ai ceva intrebari, iti stau la dispozitie.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Turta dulce cu mirodenii