Biscuiti "Petit Beurre"

de Dulceatadetrandafiri in Prajituri, 31 Mai 2011 | 2812 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 160 gr unt
  • 100 gr zahar
  • un galbenus de ou
  • o lingurita praf de copt
  • un plic de zahar vanilat
  • un strop de sare
  • 8-10 linguri de smantata dulce lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti "Petit Beurre":

Amesteci faina, praful de copt, zaharul vanilat si zaharul. Adaugi untul rece si faramitezi rapid cu buricele degetelor. Pui galbenusul si smantana dulce atat cat se cere si framanti rapid (aceleasi "reguli" care se aplica aluatului de tarta; eviti caldura pentru ca aluatul sa fie fraged) , pana devine un aluat omogen pe care-l infasori apoi in folie alimentara si il lasi la frigider macar 2 ore (cu cat mai mult cu atat mai bine).



Pui din belsug faina pe blatul de lucru, scoti aluatul de la frigider si intinzi o foaie de aprox. 1 cm grosime. Tai forme dupa plac (cu forme speciale, cu gura unui pahar, cu taietorul de pizza, etc) si le asezi usor distantat in tava tapetata cu hartie de copt. Le pui in cuptorul preincalzit, la 180 de grade pentru 15 min. Pofta buna!


Nota: reteta inspirata de Laura Laurentiu.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti "Petit Beurre"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Lau 1

31.05.2011, 13:18

ce frumosi sunt

mirela0911 1

31.05.2011, 19:21

tare frumusei

deyutzky 1

06.06.2011, 18:41

foarte frumosi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu ovaz