Blanc de lamaie cu afine

de Sidy in Prajituri, 17 Iul 2011 | 1201 vizualizari

 

Pentru ca toata lumea m-a inebunit cu prajitura Noire iar lilik m-a salvat ca a facut-o fara ciocolata cu cacao...uite-ma pusa pe treaba, cu niste afine linga mine...
Lilik multumesc tare , tare mult...m-ai scapat de caldura cuptorului...

 

INGREDIENTE

Pentru blat:
  • 240 g biscuiti Petit Beurre
  • 150 g unt
Pentru crema:
  • 330 g ciocolata alba
  • 150 ml lapte
  • 375 ml frisca lichida
  • zeama de la o lamaie mare
  • 110 g unt
  • 20 g gelatina praf
  • 200 g afine
  • 80 g zahar
Pentru glazura:
  • 75 ml frisca lichida
  • 75 g ciocolata alba
  • coaja rasa de la o lamaie
Pentru decor:
  • 30 g nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Blanc de lamaie cu afine:

Timpul sugerat este impreuna cu cat sta prajitura la frigider sa se intareasca...


Macinam biscuitii in blender, dar nu foarte fin.


Untul pentru blat il topim si il amestecam cu biscuitii.


Tapetam o tava de chec cu folie de plastic alimentara si asezam biscuitii pe fundul formei, presam cu lingura si dam la frigider sa se intareasca.


Intre timp preparam crema: ciocolata rupta in bucatele , impreuna cu laptele o dam la foc foarte mic sa se topeasca.Cand este gata topita ciocolata , luam de pe foc si adaugam gelatina cat inca este calda ciocolata. Amestecam si lasam asa vreo 10 minute.Punem apoi din nou pe foc( 2-3 minute), invartind mereu si avand grija sa nu dea in clocot.


Lasam deoparte sa se raceasca complet.


Afinele le amestecam intr-un bol cu zaharul pina cand acesta se topeste.


Cand scoatem blatul de biscuiti de la frigider punem deasupra afinele cu zaharul(punem si zeama lasata).


Mixam bine untul apoi adaugam zeama de lamaie


Batem bine frisca pina se intareste apoi o amestecam incet cu ciocolata racita si cu untul.


Punem compozitia peste biscuiti si dam prajitura la rece pina a doua zi.


Scoatem a doua zi din forma prajitura rasturnand-o cu biscuitii in sus pe un platou si indepartam folia.


Preparam glazura: ciocolata bucatele impreuna cu frisca le punem pe foc mic mic sa se topeasca. Adaugam coaja de lamaie, amestecam apoi o lasam sa se raceasca.


O turnam peste prajitura si o dam la rece sa se intareasca glazura.


Dupa ce s-a intarit putem felia prajitura si o servim asa cum este sau cu un glob de inghetata alaturi.


Un desert delicios , dar mai ales racoros in aceste zile toride.


Pofta mare !


 

TIPS-URI

1

Peste glazura se poate presara nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Blanc de lamaie cu afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300SV

- 370 lei
2499.99 lei
2129.99 lei

Blender Profesional Versa

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (26)

Sidy 1

18.07.2011, 07:14

Ma bucur ca va place dragele mele....
Eu sunt fan afine si de abia au aparut pe piata dar la pret aproape triplu ca anul trecut.....
Cred ca nu prea s-au facut....
Va tzuc cu drag pe fiecare

LicutaMarin 1

18.07.2011, 13:58

Yummy!!!

lilik 1

26.07.2011, 16:16

ce deliciuuuuu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34