Prajitura cu jeleu de cirese si crema de frisca

de simona72 in Prajituri, 2 Iul 2016 | 1219 vizualizari

 

Se potriveste pentru zilele senine de vara, este fara coacere, iar efortul este minim. 

 

INGREDIENTE

Aproximativ 14 bucati fursecuri ”Limbi de pisica”

  • 100 gr biscuiti digestivi
  • 50 gr unt topit
  • 2 linguri lichior Amaretto sau esenta de migdale
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 1 cutiuta branzica pufoasa cu smantana de la Delaco
  • 3 linguri zahar brut+3 linguri zahar pudra
  • 500 gr cirese
  • 100 ml apa rece
  • 8 buc marshmallow
  • 1+1/2 lingura gelatina granule
  • Pentru décor:
  • 80 gr ciocolata neagra
  • 50 ml lapte
  • Cirese proaspete+cirese confiate
  • Bombonele de ciocolata, aschii de ciocolata,tigarete de ciocolata
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu jeleu de cirese si crema de frisca:

Se foloseste o tava de chec tapetata cu folie alimentara. Pe fundul tavii se pun fursecurile limbi de pisica. Se maruntesc biscuitii digestivi, se adauga untul topit si lichiorul Amaretto. Se amesteca compozitia si se toarna peste fursecuri. Limbile de pisica sunt niste fursecuri subtiri, motiv pentru care am dorit sa imbogatesc putin stratul cu biscuiti.


Ciresele(fara samburi) se amesteca cu zaharul brut si se lasa deoparte pana incepe sa se inmoaie si sa-si lase sucul, aproximativ 30 minute…Se pun ciresele cu zaharul pe foc, se adauga 50-100 ml apa, se lasa sa fiarba maxim 5 minute. Se adauga bucatile de marshmallow taiate in sferturi si se amesteca. Gelatina se pune la hidratat impreuna cu 100 ml apa rece, apoi se adauga la compozitia calda de cirese. Se amesteca pana gelatina s-a dizolvat, se lasa sa se raceasca complet si incepe sa se inchege.


Smantana pentru frisca se mixeaza cu zaharul pudra pana capata consistenta. Se adauga branzica cu smantana si se mai mixeaza pana ingredientele sunt incorporate complet.


In tava de chec peste biscuiti se pune frisca mixata cu branzica. Se introduc cateva cirese coapte in frisca, restul de piscoturi se inmoaie in sosul de la cirese, se pun peste frisca si se apasa usor cu degetul. Deasupra se pune amestecul de cirese racit si usor inghegat. Se aduna marginile foliei alimentare, se da la frigider pentru 3-4 ore. Dup ace compozitia s-a intarit se scoate cu o miscare ferma din tava. Se inlatura folia alimentara. Se topeste pe baie de aburi cicolata neagra impreuna cu laptele. Se decoreaza prajitura cu ciocolata topita, se folosesc pentru décor aschii de ciocolata alba si neagra, cirese proaspete si cirese confiate, tigarete din ciocolata, bombonele…

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu jeleu de cirese si crema de frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Ina 1

02.07.2016, 22:41

Minunata!

dantes 1

03.07.2016, 11:02

Delicioasa!

anca_rm 1

11.07.2016, 12:58

ce reteta frumoasa si ce prezentare deosebita ,

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

RETETA RECOMANDATA
Acadele? Mai ghiciti o data - Salam de biscuiti