Biscuiti si briose cu lamaie si mac

de merisor in Dulciuri, 20 Feb 2016 | 954 vizualizari

 

Aceste minunatii sunt foarte bune de servit alaturi de cafeaua de la prima ora, sau de un ceai bun si aromat. 
Sunt preparati cu faina fara gluten de la Schar, faina care s-a comportat foarte bine si pe care o recomand cu toata increderea.
 

 

INGREDIENTE

  • 3 oua medii
  • 200 g zahar
  • 150 ml ulei
  • 300 ml apa minerala
  • 500 g faina fara gluten
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri seminte de mac
  • 2 lingurite esenta de lamaie
  • coaja rasa si zeama de la 1/2 lamaie
  • un praf sare
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti si briose cu lamaie si mac:

Mixam ouale cu un praf de sare si cu zaharul, pana cand se spumeaza, apoi adaugam uleiul, apa minerala si treptat, faina amestecata cu praful de copt.


Adaugam faina pana cand obtinem un aluat mult mai gros decat cel de clatite si necursiv.


Incorporam apoi macul, coaja rasa de lamaie, esenta si zeama de lamaie si omogenizam bine totul.


Lasam aluatul sa se odihneasca 10 minute, pentru a se sparge bulele de apa minerala, apoi umplem formele de briose cam pana la 3/4 din volumul lor.


Nivelam aluatul in forme cu muchia unei linguri umezita in apa, le asezam intr-o tava de copt si le dam la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.


Din restul aluatului, eu am preparat niste biscuiti in forma de inimioara la aparatul de waffe, care mie mi se par de mare efect.


Sunt foarte aromati si tocmai buni de servit mai ales dimineata, langa cafeluta energizanta.


Se servesc pudrati cu zahar.


Sa va fie de folos!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti si briose cu lamaie si mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

merisor 1

25.02.2016, 08:54

Daaaa, dar scriu unele de bine!

Corinuta 1

26.02.2016, 13:55

Ce dragute-s!

Andra_Constantinescu 1

26.02.2016, 15:10

Minunati/e!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Biscuiți din făină integrală, semințe de in și banane - de post