Biscuiti spritati

de mirela0911 in Prajituri, 12 Ian 2015 | 13536 vizualizari

 

O reteta veche, dar niste biscuiti fragezi si buni, de sa tot mananci!

 

INGREDIENTE

  • 900 g faina
  • putina sare
  • 250 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 2 oua
  • 250 g untura
  • 1 lgt coaja rasa de portocala
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 200 ml lapte caldut
  • zahar pudra vanilinat
Portii: 150
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti spritati:

Pentru acesti biscuiti avem nevoie de o forma speciala (are 4 modele) care se foloseste impreuna cu masina de tocat.


Intr-un vas amestecam toate ingredientele uscate, apoi punem ouale, untura, coaja rasa de lamaie si portocala si laptele caldut. Se amesteca pentru inceput cu o lingura toate ingredientele apoi se rastoarna compozitia pe masa de lucru si se framanta bine pana se omogenizeaza si obtinem un aluat potrivit si nelipicios. Se taie in bucati astfel incat sa poate fi introduse in masina de tocat.


Se instaleaza forma la masina de tocat si se introduce cate o bucata din aluat, formandu-se astfel biscuitii, cu o lungime de cca 5 cm. Se aseaza in tava si se da la cuptor pt 25-30 minute la 180 de grade, sau pana prind o usoara culoare aurie.


Cat sunt calzi se dau prin zaharul pudra vanilat.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate inlocui laptele cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti spritati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

gaby_gabytza 1

01.04.2015, 18:13

buni

claudiahj 1

24.05.2016, 01:16

se poate inlocui untura cu altceva ca nu am voie sa mananc am probleme cu ficatul si va rog sa puneti o optiune de printare a retetelor
multumesc

mirela0911 1

24.05.2016, 06:41

Claudia, poți înlocui untura cu unt sau margarina. Cat despre printat, exista un buton cu o imprimanta deasupra pozei. Încearcă de acolo sa printezi rețeta! O zi buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu aroma de lamaie si stafide