Biscuiti spritati

de mirela0911 in Prajituri, 12 Ian 2015 | 12931 vizualizari

 

O reteta veche, dar niste biscuiti fragezi si buni, de sa tot mananci!

 

INGREDIENTE

  • 900 g faina
  • putina sare
  • 250 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 2 oua
  • 250 g untura
  • 1 lgt coaja rasa de portocala
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 200 ml lapte caldut
  • zahar pudra vanilinat
Portii: 150
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti spritati:

Pentru acesti biscuiti avem nevoie de o forma speciala (are 4 modele) care se foloseste impreuna cu masina de tocat.

Intr-un vas amestecam toate ingredientele uscate, apoi punem ouale, untura, coaja rasa de lamaie si portocala si laptele caldut. Se amesteca pentru inceput cu o lingura toate ingredientele apoi se rastoarna compozitia pe masa de lucru si se framanta bine pana se omogenizeaza si obtinem un aluat potrivit si nelipicios. Se taie in bucati astfel incat sa poate fi introduse in masina de tocat.

Se instaleaza forma la masina de tocat si se introduce cate o bucata din aluat, formandu-se astfel biscuitii, cu o lungime de cca 5 cm. Se aseaza in tava si se da la cuptor pt 25-30 minute la 180 de grade, sau pana prind o usoara culoare aurie. 

Cat sunt calzi se dau prin zaharul pudra vanilat.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate inlocui laptele cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti spritati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Biscuiti spritati-0
Biscuiti spritati-1
Biscuiti spritati-2
Biscuiti spritati-3
Biscuiti spritati-4
Biscuiti spritati-5
Biscuiti spritati-6
Biscuiti spritati-7

COMENTARII (22)

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

01.04.2015, 18:13

buni

claudiahj

claudiahj 1

24.05.2016, 01:16

se poate inlocui untura cu altceva ca nu am voie sa mananc am probleme cu ficatul si va rog sa puneti o optiune de printare a retetelor
multumesc

mirela0911

mirela0911 1

24.05.2016, 06:41

Claudia, poți înlocui untura cu unt sau margarina. Cat despre printat, exista un buton cu o imprimanta deasupra pozei. Încearcă de acolo sa printezi rețeta! O zi buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostoli cu cacao si nutella

de Rux 9

Crostoli cu cacao...

ieri la 22:36

Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

de Rocsi 9

Chec cu lamaie,...

ieri la 20:26

Cornulete cu untura si gem

de Aletta 4

Cornulete cu...

ieri la 20:05

Budinca de cozonac panettone

Budinca de...

ieri la 19:53