Biscuiti spritati(Spritzgebäck)

de marieta in Prajituri, 28 Noi 2011 | 4423 vizualizari

 

reteta germana din regiunea bayern

 

INGREDIENTE

  • 200g unt,
  • 1 ou,
  • 250g zahar,
  • 125g alune de padure,
  • 1 pachet vanilie,
  • 375g faina,
  • un varf de cutit sare(in reteta originala nu se pune sare)
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti spritati(Spritzgebäck):

Se amesteca toate ingredientele, se framanta bine si se lasa o ora la odihna. Se pune aluatul in forma si se fac forme diferite, care se pun in tavi tapetate cu hartie de copt. Se lasa undeva la rece pana a doua zi dimineata cand se dau la cuptor la foc moderat. Reci se dau cu glazura din zahar si bombonele. Se pastreaza mult timp in cutii de tabla tapetate cu hartie de copt.

 

TIPS-URI

1

In aluat nu se pune nimic de crescut (praf de copt).

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti spritati(Spritzgebäck)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

marieta 1

29.11.2011, 13:51

multumesc de sfat!!!nu ma supar.adevarul este ca ma cam grabesc cand fac pozele si in plus am facut prajitura noaptea.unele poze leam facut la lumina becului slab altele a doua zi.dar sa sti tot ce am gatit in ultimul timp a fost in stres fiindca nu sunt la mine acasa ci la munca.dar placerea de a gati si de a posta pe bucataras,imi face sederea mai usoara!!

mena29 1

29.11.2011, 13:59

gustosi!

Miha 1

30.11.2011, 14:26

Chiar daca in fotografia culinara este de preferat a se evita folosirea blitzului, in unele cazuri e chiar binevenit.
In cazul tau Marieta, pozele ies miscate pentru ca imaginea nu este bine focalizata ( aloca un timp numai pentru fotografiere, sa nu mai fii pe fuga. Mai bine 5 minute linistite, decat 10 pe fuga. ) si lumina este foarte slaba (decat o imagine terna, fara culoare, mai bine blitz-ul)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec After Eight
  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!