Biscuiti vitraliu

de Brindusa in Prajituri, 8 Dec 2010 | 7583 vizualizari

 

Alti biscuiti pentru Craciun. Daca le faceti o mica gaurica si le puneti o ata, pot fi folositi si ca globuri . Foarte aspectuosi, dar mancatori de timp. Adevarul e ca ai nevoie de ceva timp sa-i faci. De aceea eu la un moment dat m-am plictisit si din coca am facut biscuiti normali. Foarte buni si astia.:)

 

INGREDIENTE

  • 40 de bomboane dropsuri, de diferite culori
  • 225 g unt moale
  • 450 g faina 000
  • 2 oua
  • 300 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 6 linguri de lapte
  • esenta de vanilie
  • forme de taiat biscuitii.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti vitraliu:

Amesteca faina cernuta cu sarea, praful de copt si bicarbonatul
Amesteca zaharul cu untul pana se ompgenizeaza
Amesteca ouale, pe rand
Pune in unt 1/2 din faina. Amesteca
Pune laptele si vanilia. Amesteca
Pune restul de faina. Amesteca. Trebuie sa iasa o coca destul de moale si putin lipicioasa. Acopera castronul si pune-l la rece 2 ore.
In timpul asta imparte dropsurile pe culori si sparge-le putin (cu un ciocan de carne).
Coca rece intinde-o pe masa data cu faina, cu ajutorul unui sucitor. Nu e nevoie ca foaia sa fie prea subtire.
Taie din coca forme dorite. Pune-le in tava pregatita cu hartie de copt.
Cu o forma mai mica, sau cu un cutit. decupeaza putin din interior. Umple gaura formata cu putina bomboana sfaramata.
Coace in cuptorul incalzit la 180 C, cam 7 -10 minute, pana ce bomboanele s-au topit.
Scoate tava si las-o sa se raceasca, ca sa poti scoate usor biscuitii.
Repeta pana ce nu mai ai coca, bomboane, sau chef :)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti vitraliu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonac