Bitoque cu ou si ghiveci de legume

de cristeena20 in Porc, 10 Iul 2014 | 3359 vizualizari

 

Am facut o combinatie intre un fel traditional portughez (bitoque - din carne de porc si ochi de ou deasupra) si un fel traditional romanesc, ce obisnuiam sa il mananc in copilarie la bunica.

 

INGREDIENTE

  • 2 felii mari de carne de porc (pulpa)
  • 3 oua
  • 3 cartofi
  • 1 ceapa mare sau 2 cepe medii
  • 1 ardei gras
  • 2 rosii bine coaapte
  • ulei de masline, sare, piper, o lingura untura de porc, 3 catei de usturoi, praf de usturoi, 1/2 pahar de vin alb, 1/2 bere mini
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bitoque cu ou si ghiveci de legume:

- Alegem feliile d ecarne mai mari si taiate foarte subtiri ( eu am cerut la macelar sa le felieze ) . Sa fie carne de la pukpa, fara grasime. Carnea o condimentam cu sare , piper si praf de usturoi si le stropim cu vinul alb. Le punem la rece cateva ore sa se marineze.

- Cartofii se tau rondele si se prajesc in ulei , apoi se scot pe un servet absorbant si presaram cu sare fina.

-Pentru ghiveci: taiem ceapa solzisori si o punem cu ulei de masline sa se inmoaie la foc mediu. Acoperim cuc apac si lasam sa se inmoaie . Adaugam ardeiul gras taiat fasii (eu am folosit un ardei mic verde si jumate rosu) .Mail lasam sa se caleasca impreuna . Adaugams are si acoperim cuc apac. Intre timp oparim rosiile si le curatam de pielita. Le taiem pe jumate si apoi le feliem. Adaugam la ceapa sia rdei si continuam sa amestecam pana devine un ghiveci omogen si legumele sunt bine inmuiate. La final adaugam piper macinat si un ou , amestecand. Dam deoparte.

-Pregatim carnea. Intr-o tigaie punem untura de porc sa se incalzeasca si adaugam carnea. Lasam sa se rumeneasca cca 3-5 minute pe fiecare parte. Apoi zdrobim usturoiul cu lama cututului - ii aruncam in tigaia printre carne si turnam marinata cu vin. Lasam sa scada, intorcand din cand in cand carnea. Nu se lasa mult, deparece carnea trebuie sa fie frageda la final. Si cand vinul s.a evaporat turnam putina bere. MAi lasma vreo 3 minute ,pana berea scade si se ingroasa putin sosul rezultat. 

- facem inaitne de a se temrina carnea doua ochiuri de ou .

- Servim carnea cu ou deasupra , alaturi ce felii de cartofi prajiti si ghiveci alaturi. 

Pofta mare!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bitoque cu ou si ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Piure de dovleac cu muschiulet de porc