Bitoque cu ou si ghiveci de legume

de cristeena20 in Porc, 10 Iul 2014 | 1169 vizualizari

 

Am facut o combinatie intre un fel traditional portughez (bitoque - din carne de porc si ochi de ou deasupra) si un fel traditional romanesc, ce obisnuiam sa il mananc in copilarie la bunica.

 

INGREDIENTE

  • 2 felii mari de carne de porc (pulpa)
  • 3 oua
  • 3 cartofi
  • 1 ceapa mare sau 2 cepe medii
  • 1 ardei gras
  • 2 rosii bine coaapte
  • ulei de masline, sare, piper, o lingura untura de porc, 3 catei de usturoi, praf de usturoi, 1/2 pahar de vin alb, 1/2 bere mini
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bitoque cu ou si ghiveci de legume:

- Alegem feliile d ecarne mai mari si taiate foarte subtiri ( eu am cerut la macelar sa le felieze ) . Sa fie carne de la pukpa, fara grasime. Carnea o condimentam cu sare , piper si praf de usturoi si le stropim cu vinul alb. Le punem la rece cateva ore sa se marineze.


- Cartofii se tau rondele si se prajesc in ulei , apoi se scot pe un servet absorbant si presaram cu sare fina.


-Pentru ghiveci: taiem ceapa solzisori si o punem cu ulei de masline sa se inmoaie la foc mediu. Acoperim cuc apac si lasam sa se inmoaie . Adaugam ardeiul gras taiat fasii (eu am folosit un ardei mic verde si jumate rosu) .Mail lasam sa se caleasca impreuna . Adaugams are si acoperim cuc apac. Intre timp oparim rosiile si le curatam de pielita. Le taiem pe jumate si apoi le feliem. Adaugam la ceapa sia rdei si continuam sa amestecam pana devine un ghiveci omogen si legumele sunt bine inmuiate. La final adaugam piper macinat si un ou , amestecand. Dam deoparte.


-Pregatim carnea. Intr-o tigaie punem untura de porc sa se incalzeasca si adaugam carnea. Lasam sa se rumeneasca cca 3-5 minute pe fiecare parte. Apoi zdrobim usturoiul cu lama cututului - ii aruncam in tigaia printre carne si turnam marinata cu vin. Lasam sa scada, intorcand din cand in cand carnea. Nu se lasa mult, deparece carnea trebuie sa fie frageda la final. Si cand vinul s.a evaporat turnam putina bere. MAi lasma vreo 3 minute ,pana berea scade si se ingroasa putin sosul rezultat.


- facem inaitne de a se temrina carnea doua ochiuri de ou .


- Servim carnea cu ou deasupra , alaturi ce felii de cartofi prajiti si ghiveci alaturi.


Pofta mare!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bitoque cu ou si ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

anca_rm 1

11.07.2014, 09:17

dantes 1

11.07.2014, 09:27

Foarte buna!

cristeena20 1

11.07.2014, 11:31

Multumesc mult dragilor!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Ciolan de porc la cuptor cu ierburi aromate