Boema cu mascarpone

de Constelatialeu in Prajituri, 27 Apr 2013 | 4105 vizualizari

 

Pentru ca maine sunt Floriile nu puteam sa ratez sa nu fac ceva dulce.Am tot analizat,cautat si m-am oprit la ''Boema'' asta,dar am umblat un pic la reteta,ca aveam niste mascarpone si vroiam sa o folosesc,dar nu vroiam tiramisu...
La multi ani ! pentru toti cei care au nume de floare....

 

INGREDIENTE

Blat

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 50 ml apa
  • 200 g faina
  • 1 lingura cacao
  • 1/2 praf de copt cu sofran

Crema

  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • 50 g cacao
  • 125 g margarina rama
  • 1 cutie mascarpone ( 250 g)

Sirop

  • 500 ml apa
  • 150 g zahar
  • 1 fiola esenta rom
  • 1 lingura coniac

Glazura

  • 150 g ciocolata de menaj
  • 200 ml smantana pentru frisca

Decor

  • frisca
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Boema cu mascarpone:

Blat:


Albusurile se bat spuma tare.Galbenusurile se freaca cu zaharul foarte bine ,pana devin spumoase,se adauga uleiul si apa.Faina se anmesteca cu cacaoa si praful de copt si se amesteca cu galbenusurile incorporandu-se bine,la final se adauga albusurile si se amesteca usor pana se omogenizeaza totul.Intr-o tava (25/35) se imbraca cu hartie de copt se toarna compozitia si se da la cuptorul preancalzit ,cca 30-35 min,pana trece testul scobitorii.Se lasa la racit.


Sirop:


Apa cu zaharul se pun la fiert,cand incepe sa coloteasca se ia dupa foc se adauga esenta de rom si coniacul,se lasa la racit.


Crema:


Zaharul cu ouale si cacaoa se omogenizeaza si se pun pe baie de abur pana se ingroasa.Separat margarina se freaca bine.Cand s-a ingrosat crema o luam de pe foc si o lasam cca 15 min sa se raceasca,apoi luam putin cate putin si punem peste margarina amestecand bine,repetam procedeul pana terminam crema fiarta,la final incorporam si mascarpone si omogenizam.Dam la rece cca 1 ora.


Glazura:


Ciocolata maruntita impreuna cu smantana de frisca pe baie de abur pana se topeste ciocolata,sa nu fiarba.


Asamblare:


Se taie blatul racit in doua,se siropeaza se pune crema la mijloc.Se taie in bucati potrivite si apoi se glazureaza fiecare bucata in parte.Se orneaza cu frisca.

 

TIPS-URI

1

albusurile se bat cu un praf de sare

2

zaharul l-am facut farin,atat in blat cat si in crema

3

de preferat sa o portionati a doua zi si sa o glazurati....leone al meu e nerabdator....

Daca ti-a placut reteta noastra "Boema cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

merisor 1

28.04.2013, 07:22

adry88 1

28.04.2013, 15:05

delicioasa

Alina26 1

28.04.2013, 17:33

ce bunatate...1!!!!ador prajitura asta!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Boema