Bomboane Bounty

de laviniaticu in Dulciuri, 11 Ian 2012 | 6102 vizualizari

 

Am vazut nenumarate retete de bomboane de acest tip. Am facut o data, au iesit foarte bune, insa am decis sa mai incerc o data cu nuca de cocos proaspata. Rezultatul: au iesit senzationale!!!

 

INGREDIENTE

  • o nuca de cocos
  • 150 gr zahar pudra
  • 100 gr unt
  • 150 ml smantana
  • aproximativ 250 gr lapte praf
  • o ciocolata amaruie si una cu lapte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane Bounty:

Se sparge nuca de cocos si se rade. Daca nu aveti idee cum se face, sa stiti ca e foarte simplu. Prima data gauriti cu un cutit nuca de cocos intr-una dintre partile moi din varf si scurgeti tot sucul. Luati un cutit si trasati o linie circulara gen ecuator, ca si cum ati taia nuca in doua, dupa care luati un ciocan, puneti nuca pe o suprafata stabila si dati usor pana se crapa. Eu am trantit-o de ciment si s-a spart la fel de bine. Desprindeti cu un cutit coaja tare de partea mai moale, apoi luati bucatile si curatati-le usor cu un cutit. De aici e simplu: dati nuca de cocos prin razatoarea mica.

Frecati untul cu 100 gr zahar pudra pana se face ca o spuma. Bateti 100 gr smantana cu 50 gr zahar pe care o adaugati untului, apoi adaugati toata nuca de cocos. Incepeti sa adaugati lapte praf  pana iese o compozitie usor de modelat, pe care o puneti la frigider pentru vreo ora, ori la congelator pentru un sfert de ora.

Modelati compozitia cum vreti voi: bilute, bastonase, cubulete - vor iesi la fel de bune, eu m-am grabit asa ca le-am facut bilute. Le mai lasati un pic la frigider.

Rupeti ciocolata in bucatele pe care o topiti pe baie de aburi, apoi adaugati 50 ml smantana, ca sa aiba o consistenta destul de lichida, apoi glazurati bomboanele cum va place. Le dati la frigider pana se intareste ciocolata, apoi le mancati. Sunt foarte bune, au o consistenta cremoasa datorita nucii de cocos proaspete, si, parerea mea, sunt mai bune decat cele cumparate.

Pofta buuuuna!!

 

TIPS-URI

1

cantitatea de lapte praf poate diferi in functie de tipul pe care il folositi, asa ca puneti treptat

2

consistenta nucii de cocos este usor umeda asa ca e posibil sa vi se para putin mai moale. adaugati lapte praf dupa cum va place

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane Bounty" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

laviniaticu 1

13.01.2012, 09:53

jolygina, v-as trimite chiar doua, ca noi am fost putini si le-am terminat imediat )

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 12:17

yamiii delicioase

Bya Ralu 1

19.04.2012, 21:11

waw ce delicioase

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Bomboane Bounty