Borș de curcan

de Panacris in Ciorbe, 24 Mar 2014 | 1228 vizualizari

 

Savuroasă, sățioasă și sănătoasă!

 

INGREDIENTE

  • măruntaie pentru ciorbă din carne de curcan (gât, aripi, spinări) cca. 700 g.,
  • ceapă galbenă 2 bucăți,
  • morcovi 2 bucăți,
  • pătrunjel rădăcină 1/2 bucată,
  • păstârnac 1/2 bucată,
  • gulie 1/2 bucată,
  • țelină cca. 150 g,
  • ardei gras roșu 1/2 bucată,
  • cartofi 2 bucăți,
  • ulei de rapiță 2-3 linguri,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • foi de dafin 2 bucăți,
  • leuștean proaspăt 1/2 legătură,
  • bulion Panacris 500 ml,
  • borș din tărâțe de casă 500 ml,
  • ou de curcă 1 bucată.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Borș de curcan:

Măruntaiele de curcan se pun la fiert, într-un vas cu apă rece, la foc mic, neacoperit, cca. 60 de minute. Legumele se curăță, se toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei de rapiță, cu zeamă de carne.


După ce au devenit trasnlucide, se adaugă bucăție de carne, și zeama strecurată. Se asezonează de sare, piper, foaie de dafin, leuștean și se lasă la fier cca. 20 de minute până se împreunează gusturile. Spre finalul fierberii se adaugă bulionul și borșu, clocotit înainte, se mai lasă la fiert cca. 10 minute. Oul de curcă se bate energic și se toarnă, în ciorba clocotită ( atenție în acest moment focul este oprit!), amestecându-se energic pentru se forma efectul de zdrențe. Ciorba se servește fierbinte, ca atare, cu pâine de casă sau mămăligă rece.


Spor și poftă bună!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Borș de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Panacris 1

25.03.2014, 08:23

Borș de curcan, mai am pentru cine doreștecă nu e prea mare bătaie pe el

simona72 1

25.03.2014, 11:06

reisnaor_2006 1

25.09.2014, 16:47

o bunatate de ciorba

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu broccoli si carnat de casa