Borș de curcan

de Panacris in Ciorbe, 24 Mar 2014 | 3827 vizualizari

 

Savuroasă, sățioasă și sănătoasă!

 

INGREDIENTE

  • măruntaie pentru ciorbă din carne de curcan (gât, aripi, spinări) cca. 700 g.,
  • ceapă galbenă 2 bucăți,
  • morcovi 2 bucăți,
  • pătrunjel rădăcină 1/2 bucată,
  • păstârnac 1/2 bucată,
  • gulie 1/2 bucată,
  • țelină cca. 150 g,
  • ardei gras roșu 1/2 bucată,
  • cartofi 2 bucăți,
  • ulei de rapiță 2-3 linguri,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • foi de dafin 2 bucăți,
  • leuștean proaspăt 1/2 legătură,
  • bulion Panacris 500 ml,
  • borș din tărâțe de casă 500 ml,
  • ou de curcă 1 bucată.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Borș de curcan:

Măruntaiele de curcan se pun la fiert, într-un vas cu apă rece, la foc mic, neacoperit, cca. 60 de minute. Legumele se curăță, se toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei de rapiță, cu zeamă de carne.

După ce au devenit trasnlucide, se adaugă bucăție de carne, și zeama strecurată. Se asezonează de sare, piper, foaie de dafin, leuștean și se lasă la fier cca. 20 de minute până se împreunează gusturile. Spre finalul fierberii se adaugă bulionul și borșu, clocotit înainte, se mai lasă la fiert cca. 10 minute. Oul de curcă se bate energic și se toarnă, în ciorba clocotită ( atenție în acest moment focul este oprit!), amestecându-se energic pentru se forma efectul de zdrențe. Ciorba se servește fierbinte, ca atare, cu pâine de casă sau mămăligă rece.

Spor și poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Borș de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Panacris 1

25.03.2014, 08:23

Borș de curcan, mai am pentru cine doreștecă nu e prea mare bătaie pe el

simona72 1

25.03.2014, 11:06

reisnaor_2006 1

25.09.2014, 16:47

o bunatate de ciorba

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de cotlet de porc in sos, la cuptor

pe 03.12 la 13:40

Rețetă de ciorbă rădăuțeană

pe 01.12 la 18:43

Reteta de somon cu legume en papillote

pe 01.12 la 17:38

Reteta tort trio de ciocolata - Cristiana

pe 01.12 la 16:23

Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos

pe 01.12 la 15:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

4942 puncte

mirela0911

3677 puncte

cristeena20

2439 puncte

oanapl

2290 puncte

Constelatialeu

2229 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă: Rețete de Sărbători
Turta dulce
Mi-a facut cu ochiul aceasta turta dulce pe blogul Bucatarului maniac si pana nu am facut-o nu m-am lasat :-), ca prea i-a facut reclama.
Turta dulce
Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei
,, Bunatati pentru Craciun " Colindatorii cei mari au adus si doi copii cu ei. Copiii nu erau in plan :D Vorbesc despre planificarea meniului.
Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei
RETETA RECOMANDATA
Bors de curcan