Borș de curcan

de Panacris in Ciorbe, 24 Mar 2014 | 1097 vizualizari

 

Savuroasă, sățioasă și sănătoasă!

 

INGREDIENTE

  • măruntaie pentru ciorbă din carne de curcan (gât, aripi, spinări) cca. 700 g.,
  • ceapă galbenă 2 bucăți,
  • morcovi 2 bucăți,
  • pătrunjel rădăcină 1/2 bucată,
  • păstârnac 1/2 bucată,
  • gulie 1/2 bucată,
  • țelină cca. 150 g,
  • ardei gras roșu 1/2 bucată,
  • cartofi 2 bucăți,
  • ulei de rapiță 2-3 linguri,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • foi de dafin 2 bucăți,
  • leuștean proaspăt 1/2 legătură,
  • bulion Panacris 500 ml,
  • borș din tărâțe de casă 500 ml,
  • ou de curcă 1 bucată.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Borș de curcan:

Măruntaiele de curcan se pun la fiert, într-un vas cu apă rece, la foc mic, neacoperit, cca. 60 de minute. Legumele se curăță, se toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei de rapiță, cu zeamă de carne.

După ce au devenit trasnlucide, se adaugă bucăție de carne, și zeama strecurată. Se asezonează de sare, piper, foaie de dafin, leuștean și se lasă la fier cca. 20 de minute până se împreunează gusturile. Spre finalul fierberii se adaugă bulionul și borșu, clocotit înainte, se mai lasă la fiert cca. 10 minute. Oul de curcă se bate energic și se toarnă, în ciorba clocotită ( atenție în acest moment focul este oprit!), amestecându-se energic pentru se forma efectul de zdrențe. Ciorba se servește fierbinte, ca atare, cu pâine de casă sau mămăligă rece.

Spor și poftă bună!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Borș de curcan-0
Borș de curcan-1
Borș de curcan-2

COMENTARII (19)

Panacris

Panacris 1

25.03.2014, 08:23

Borș de curcan, mai am pentru cine doreștecă nu e prea mare bătaie pe el

simona72

simona72 1

25.03.2014, 11:06

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

25.09.2014, 16:47

o bunatate de ciorba

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!