Bors de loboda, cu omleta

de Ina in Ciorbe, 7 Mai 2011 | 3784 vizualizari

 

Dupa atata carne si dulciuri, sa ne racorim cu o reteta de bors de loboda

 

INGREDIENTE

  • un castron mare cu frunze de loboda (de preferat rosie )
  • 1 ceapa verde
  • 1 ceapa uscata
  • 1 morcov
  • sare/ delikat
  • un pumn de legume pentru ciorbe - eu am avut congelate ( ardei gras, mazare, fasole pastai, telina, pastarnac )
  • 3 oua
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de loboda, cu omleta:

Am curatat ceapa si morcovul , le-am feliat fin si le-am pus cu doua linguri de ulei si un praf de sare/ delikatsa se caleasca putin, dupa care am adaugat celelalte legume ( congelate) si o cana cu apa si am lasat sa fiarba 5-10 minute, pana ce toate legumele s-au fiert.


Loboda am spalat-o si am pus-o in 1,5 apa clocotita, sa se inmoaie si sa-si lase culoare. Am scurs-o si am tocat-o marunt. Zeama ramasa nu am aruncat-o, ci am adaugat-o in oala, dupa care am pus si bucatile de loboda. Am mai lasat sa fiarba 5 minute si am adaugat 0,75 litri bors de casa .


In timp ce lasam sa mai dea cateva clocote, spargem 3 oua , le batem bine cu un praf de sare, dupa care le prajim . Taiem omleta in bucati mici pe care le punem in ciorba si lasam sa mai fiarba 2 minute.


Potrivim de sare si oprim focul.


Se poate servi si rece, cu ceapa verde alaturi.


 

TIPS-URI

1

La aceasta ciorba nu e nevoie de rosii sau bulion, intrucat culoarea va fi data de frunzele de loboda.

2

Fara ou, poate fi o excelenta ciorba de post

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de loboda, cu omleta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (121)

MVMih 1

11.05.2011, 00:27

Super tooooot si prezentare si mancare. Bravo Ina

MVMih 1

11.05.2011, 00:37

Ca sa vezi ce e mai sus...."Pieptul ni-l arata Doar pulpele lipsesc" ...parca se vede si o aripa

marcela1979 1

12.05.2011, 09:38

buna ciorbita imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana a la Motan