Bors de peste

de nadina73 in Ciorbe, 28 Sep 2010 | 4833 vizualizari

 

Un bors de peste grozav de bun cu mamaliguta .Sursa de inspiratie sylvia,medi si vero.

 

INGREDIENTE

  • 6-7 bucatei de peste
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei verde
  • 3 morcovi
  • 2 rosii coapte bine
  • sare
  • 2 cuburi vegeta naturala  (by sylvia)
  • 1 litru bors de casa
  • 1/2 lamaie(sucul)
  • 4 linguri ulei de masline
  • patrunjel verde tocat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de peste:

Preparare bors de peste.

Se curata morcovul si se toaca sau se taie cubulete,la fel si ardeiul rosu si verde si rosiile.

Se pun toate sa se caleasca in ulei 3 minute dupa care se pune vegeta naturala, cele 2 cuburi, se pune sare si se lasa sa fiarba 10 minute.

Se pun bucatile  de peste, se pune capacul si se lasa sa fiarba borsul de peste inca 20-25 minute.

La final se pune borsul fiert in prealabil (de preferat bors de casa,e mult mai bun si mai sanatos) se lasa sa dea 2 clocote separat dupa care se pune in ciorba iar daca doriti mai acru se poate stoarce sucul de la o jumatate de lamaie (borsul meu nu era foarte acru si am pus si putin suc de lamaie),la final se pune patrunjel verde tocat si se stinge focul.

Serviti un bors de peste cu mamaliguta sau simplu!

PS:Multumesc fetelor de idei, a iesit un bors de peste minunat.

 

TIPS-URI

1

un bors de peste delicios puteti obtine si prin adaos de leustean la finalul fierberii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Bors de peste-0
Bors de peste-1
Bors de peste-2
Bors de peste-3
Bors de peste-4

COMENTARII (23)

nadina73

nadina73 1

03.10.2010, 16:49

asa bine zici medi

nadina73

nadina73 1

03.10.2010, 16:50

piko bun venit e bine de retinut pe viitor ,multumesc mult

piko

piko 1

04.10.2010, 17:49

bine v-am gasit, ma bucur ca am gasit acest site, imi place f mult.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostoli cu cacao si nutella

de Rux 9

Crostoli cu cacao...

ieri la 22:36

Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

de Rocsi 9

Chec cu lamaie,...

ieri la 20:26

Cornulete cu untura si gem

de Aletta 4

Cornulete cu...

ieri la 20:05

Budinca de cozonac panettone

Budinca de...

ieri la 19:53