Bors de peste - 2

de nilgun in Ciorbe, 17 Sep 2013 | 10593 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 chefal
  • 2 bucati cap macrou
  • 2 bucati cap salau
  • 2 bucati ceapa
  • 1 morcov
  • 2 ardei
  • 1 cartof
  • leustean
  • jumatate litru bors
  • sare
  • ulei - o lingurita
  • 4 linguri bulion
  • 2 linguri de orez
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de peste - 2:

Capetele de peste le aveam in congelator. Chefalul l-am avut proaspat de la pescarie.


Asadar, chefalul se curata de solzi, se eviscereaza si se taie medlaioane.Impreuna cu capetele de peste se pune la fiert intr-o oala cu apa. Intre timp taiam ceapa, una o taiam mic iar una o punem intreaba pentru gust. Ardeiul il taiem cubulete si morcovul rondele. Cartoful il taem cuburi.


Dupa ce pestele a fiert il dam deoparte, si strecuram zeama. Punem zeama inapoi in oala, punem capetele de peste, morcovii, ardeiul, ceapa, ardeii si mai lsam sa fiarba. Mai asezonam cu sare, cu o lingurita ulei si lasam sa fiarba bine.


Punem si cartoful si mai lasam 10 minute sa dea in clocot. Punem si cele 4 linguri de bulion, mai lasam sa fiarba. Intre timp, punem separat la incalzit borsul intr-un ibric. Punem borsul peste ciorba dupa ce aceasta a fiert. Punem si cele 2 linguri de orez si lasam sa fiarba impreuna cu borsul. Gustam, vedem daca mai trebuie sare sau bors. Daca totul e ok, punem leustean si acoperim cu un capac.


Lasam sa se odihneasca putin apoi servim.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de peste - 2" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Panacris 1

17.09.2013, 18:19

Cris2711 1

17.09.2013, 19:17

ce pofta am

nilgun 1

17.09.2013, 20:14

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de peşte (capete + cozi de somn şi somon, păstrăv)