Bors de sfecla rosie

de Ina in Ciorbe, 10 Iul 2016 | 1188 vizualizari

 

Cu reteta asta mi-a facut pofta, mai pe iarna, Alice . Mi-am promis s-o incerc atunci, dar i-a venit randul mult mai tarziu... :)) 
Multumesc de pont, Alice! >:D< Ne-a mers la suflet!

 

INGREDIENTE

  • 0,5 kg sfecla rosie ( 4-5 sfecle medii )
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov mare
  • 2 cartofi
  • 100 g sunca ( slanina ) afumata
  • 4-5 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • bors de putina
  • leustean
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de sfecla rosie:

Am curatat si spalat morcovul, ceapa si cartofii .


Ceapa si morcovul le-am tocat marunt si le-am calit in 4-5 linguri cu ulei, impreuna cu bucatile de ardei gras congelate si bucati de sunca afumata.


Am adaugat 2 litri de apa fierbinte si am lasat sa fiarba la foc mic.


Am curatat sfecla si cartofii si le-am taiat in cubulete. O parte din sfecla am dat-o pe razatoarea cu ochiuri mari.


Punem in oala cu legume fierte atat sfecla rasa cat si cubuletele de cartofi si sfecla , adaugam sare si piper si lasam in continuare la fiert.


Cand cartofii si cubuletele de sfecla se patrund usor cu furculita acrim ciorba cu 1 litru de bors facut in casa si lasam totul sa mai dea 1-2 clocote.


Oprim focul, presaram leustean tocat marunt si servim cu multa pofta.


 

TIPS-URI

1

Se poate prepara si fara afumatura , dar aceasta imprima ciorbei un gust si-o aroma aparte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

mirela0911 1

11.07.2016, 19:45

Nu am mancat niciodata dar trebuie sa fie bun! Si ce culoare are!

Rocsi 1

11.07.2016, 19:46

Tu ai pus si sunculita, dar noi o facem fara, de post. Este tare buna!

miki_a 1

12.07.2016, 16:25

Prezent si eu! Toate borsurile de casa imi plc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Bors de sfecla rosie