Bors de urzici cu fasole

de Ksenya in Ciorbe, 3 Apr 2014 | 2290 vizualizari

 

Pentru ca e sezonul urzicilor, m-am gandit sa va ofer o reteta de bors cu urzici pe care am mancat-o in Basarabia. Este Dumnezeiasca! Aport de fier pentru cei ce tin post!

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov mare
  • 1 jumatate de telina
  • 1 pastarnac
  • o radacina de patrumjel
  • o ceapa
  • 500 g urzici curatate si spalate
  • 300 g fasole boabe fierte
  • rosii de la borcan 300 g
  • ulei pentru calit legumele 3 lg mari
  • o legatura marar
  • o legatura patrunjel
  • o legatura leustean
  • o cana bors
  • 3l supa de legume /apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de urzici cu fasole:

Tocam ceapa si o punem in ulei la calit cu putina sare si jumatate de cescuta apa, cand ceapa devine sticloasa adaugam radacinoasele date prin razatoare, lasam totul la inabusit la foc mic cca 7 minute. Adaugam rosiile tocate de la borcan sau 4 linguri bulion, lasam din nou sa omogenizeze, apoi adaugam urzicile spalate si amestecam pana devin moi. Adaugam fasolea, supa /apa, lasam la foc 10 minute, adaugam borsul fier separat si mai lasam 5 minute. La sfarsit se adauga verdeata tocata marunt si se potriveste de sare.


Se poate servi atat calda cat si rece cu ceapa sau ardei iute.


Pofta mare!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de urzici cu fasole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

dantes 1

05.04.2014, 12:44

interesant am sa incerc si eu

MOKUSKA 1

08.05.2014, 09:29

imi plce mult si cu salata verde

Xandrinne 1

11.08.2015, 09:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole verde cu afumatura