Bostan copt aromat

de cristeena20 in Dulciuri, 15 Ian 2016 | 478 vizualizari

 

Inca din copilarie bostanul copt era merue o delicatesa in zilele friguroase de iarna, cand bunica ne servea langa soba felii rumenite de dovleac auriu.
Eu am preparat purin diferit, deoarece am adaugat cateva arome.

 

INGREDIENTE

  • 10 -12 felii de bostan (ludaie)
  • 2-3 linguri de miere, scortisoara, 1/2 pahar vin de porto
  • optional: zahar brun
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bostan copt aromat:

- Bostanul se taie in felii nu groase, sa se patrunda mai usor la cuptor. Lasam coaja la baza.


- Pregatim siropul din vin de porto in care punem miere si putina scortisoara pudra.


- Ungem bine feliile cu acest sirop cu o pensula si le aranjam in tava (eu am pus folie dedesupt, dar de preferinta se pune hartie de copt).


- Dam la cuptorul incins pentru cca 30-40 minute, pana e copt bine dobleacul e«si e rumen. Intre timp puteti sa mai scoateti din cuptor din cand in cand si sa turnati din siropul ramas. La final , cui ii place mai dulce poate rpesara cu zahar brun si mai da la cuptor inca 5 minute sa se caramelizeze zaharul pus.


-Servim cald.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bostan copt aromat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Andra_Constantinescu 1

16.01.2016, 10:09

Mmm...bun!

dantes 1

17.01.2016, 11:07

Bun!

Gicuta69 1

18.01.2016, 09:11

Delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

RETETA RECOMANDATA
Porridge - Budinca de ovaz cu miere si capsuni