Branzoici

de lacrimioara in Dulciuri, 17 Feb 2011 | 9634 vizualizari

 

sant super pufoase. am preparat reteta de brinzoaice inspirindu-ma de pe blogu amaliei si i multumesc

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina,
  • 250 ml lapte
  • 150 gr unt
  • 2 oua,
  • 50 grame drojdie,
  • 5 linguri zahar,
  • 2 plicuri de zahar vanilat,
  • un praf sare.
  • Umplutura:
  • coaja rasa de la o lamaie,
  • 1/2 kg branza vaca dulce,
  • stafide,
  • zahar dupa gust,
  • 2 oua.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoici:

Se freaca drojdia cu putin zahar,pana se lichefiaza apoi se adauga 60 ml lapte caldut.Separat se incalzeste si restul de lapte, dar nu fierbinte, si se adauga untul sa se topeasca, precum  si zaharul vanilat. Punem si sarea, iar apoi il punem peste faina adaugind si drojdia si framantam pana se desprinde de margini.

lasam la dospit 45 minute la loc caldut .

Luam jumatate din aluat si il intindem  foaie si il taiem in 6  dupa care fiecare parte o luam pe rand  si o mai intindem putin la un capat taiem fasii ca in poza. Punem  umplutura de branza care am facut-o asa:se amesteca branza cu zaharul, ouale,stafidele si coaja de lamaie  rulam cu partea netaiata spre partea taiata si cea taiata vine deasupra,mai lasam in tava 15 minute dupa care le ungem cu  galbenus de ou cu putin lapte si dam la copt cam 20 minute la 180 grade pana se rumenesc  dupa ce se racesc putin le pudram cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoici" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu brânză şi fructe de pădure