Brasovence gratinate

de RuxyRux in Pui, 25 Feb 2013 | 14373 vizualizari

 

Acest preparat delicios necesita putin mai mult timp de preparare, rabdare destula, insa rezultatul este garantat, deci zic eu ca merita tot efortul, fie ca alegeti sa-l serviti la cina sau pentru un pranz alaturi de cei dragi!

 

INGREDIENTE

  • Clatitele:
  • 3 oua
  • 2 cani de faina pline
  • 300 gr iaurt grecesc( 10%)
  • un praf de sare
  • 30 gr unt topit
  • 550 ml apa minerala
  • ulei pentru prajit( palmier)
  • Sosul de carne:
  • 1 piept de pui mare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 cana de apa
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • 1 cana de suc de rosii
  • 2 linguri pasta de ardei
  • busuioc
  • oregano
  • rozmarin
  • piper alb
  • sare dupa gust
  • 100 ml vin alb dulce
  • 1 lingura de zahar pentru un sos dulce acrisor
  • Sosul bechamel cu cascaval:
  • 50 gr unt
  • 3 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • 150 gr cascaval Emmentaler
  • sare dupa gust
  • cascaval si parmezan pentru presarat deasupra

Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brasovence gratinate:

Preparam clatitele in mod obisnuit, avand grija sa incorporam si untul topit in compozitie, le prajim pe rand si le lasam deoparte.


Tocam carnea de pui impreuna cu ceapa, morcovul si ardeiul.


Incingem uleiul de masline, punem compozitia de carne, doua trei linguri de apa si lasam sa inabuse cateva minute( 5-6).


Adaugam apa si lasam sa fiarba carnea, daca mai este nevoie mai adaugam putina apa pana carnea este facuta. Punem pasta de ardei, vinul, sosul de rosii, condimentele si saram dupa gust. Mai lasam sa dea cateva clocote si dam deoparte sa se racoreasca.


Sosul bechamel cu cascaval il preparam in urmatorul fel:


Exact ca la sosul bechamel obisnuit, punem untul in cratita il topim la foc mic, adaugam faina si amestecam repede sa nu faca cocoloase apoi adaugam treptat laptele, cand incepe sa se ingroase punem si cascavalul ras, amestecam bine cu telul, lasam pe foc maxim zece sau 12 minute si oprim focul.


Asamblare:


Pe fiecare clatita se pune sosul cu carne se impatureste ca in imagine se inchide la capete prin rulare.


Intr-o tava maricica (eu am una speciala de lasagna care o folosesc si pentru preparate gratinate la cuptor) asezam clatitele pe rand.


Deasupra vom pune sosul bechamel.


Dam pentru 30 de minute la cuptor. Dupa 15 minute scoatem tava si presaram deasupra cascaval si parmezan.


Cand s-au rumenit frumos scoatem tava si lasam putin la racit apoi le servim dupa dorinta, pofta, inspiratie...

 

TIPS-URI

1

Asigurati-va timpul necesar pentru fiecare etapa in parte, nu puteti prepara clatitele in graba si in acelasi timp sa faceti si sosurile

2

Daca doriti puteti face clatitele in modul in care v-ati obisnuit cu lapte, insa cu iaurt si apa minerala ies mult mai pufoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Brasovence gratinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (65)

Krystyan Trendy 1

12.12.2013, 10:43

foarte bune

tanyapatap 1

02.05.2014, 19:29

RuxyRux 1

02.05.2014, 21:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu piept de pui si ciuperci