Brezel - Covrigi cu sare si mac

de simsim82 in Piine, 3 Mar 2014 | 4993 vizualizari

 

Alta aroma a copilariei...

 

INGREDIENTE

  • Maia:
  • 100 g faina
  • 55 ml apa calduta
  • 4 g drojdie uscata
  • 12g zahar
  • Aluat:
  • 50 g unt
  • 400 g faina
  • 10 g sare
  • 215 ml apa
  • In plus:
  • 2 l apa
  • 3 linguri bicarbonat
  • sare grunjoasa
  • mac,susan,etc.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brezel - Covrigi cu sare si mac:

Maia: Se amesteca bine toate ingredientele si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul - circa 1 ora


Aluat: Se amesteca toate ingredientele cu maiaua si se framanta bine pana obtinem un aluat lucios, elastic si nelipicios. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul - circa 2 ore.


Se imparte aluatul in 8 bucati de circa 70 g fiecare si se da forma covrigilor. Se lasa la crescut 30 minute la temperatura camerei (acoperiti cu un prosop), apoi se dau la frigider 1 ora.


Intr-o oala se pun la fiert 2 l de apa. Cand incepe apa sa clocoteasca se adauga bicarbonatul apoi covrigii, doi cate doi, lasandu-i in apa 30 secunde. Se scot pe un prosop, sa absoarba excesul de apa, apoi se presara cu sare grunjoasa si mac sau susan. In tava se pun doar 4 covrigi si se dau la cuptor (deja incins), la 220 grade C circa 20 minute, pana se rumenesc.

 

TIPS-URI

1

Nu bagati covrigii in cuptor inainte sa fie incins!!! Vor creste prea mult si se vor usca sau se inmoaie si devin elastici!

Daca ti-a placut reteta noastra "Brezel - Covrigi cu sare si mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Alexandra Burz 1

03.03.2014, 21:36

RuxyRux 1

03.03.2014, 22:08

Mi-ai facut pofta...e delicios!

_Alina_ 1

04.03.2014, 11:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Covrigi