Briosa "buclata"

de Catalina L in Dulciuri, 5 Sep 2015 | 676 vizualizari

 

Simplu de facut si de mare efect....
Reteta originala era numai cu Nutella, dar o puteti face cu dulceata, miere, magiun ...
Eu am făcut-o cu miere și cu Nutella.... a iesit delicioasa

 

INGREDIENTE

  • 14 cl de lapte cald
  • 350gr de faina
  • 3 linguri de zahăr
  • 1 pachet de zahăr vanilat
  • 1 pachetel de drojdie uscata
  • 2 galbenusuri de ou
  • 80g unt moale
  • sare
  • miere de albine, Nuttela
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briosa "buclata":

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina.

Lasam sa-si dubleze volumul .


In bolul Kitchenaid punem faina, maiaua, zaharul, galbenusurile, sarea si zaharul vanilat- amestecati la viteza 2.


Adaugam laptele treptat si continuam sa amestecam. La final adaugam untul moale si amestecam cca 10-15 minute- la viteza 3-4. Acoperiti cu un prosop si lasati la dospit 2 -3 ore într-un loc cald.


Dacă nu aveți un robot Kitchenaid:


In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua, zaharul, oul, sarea si zaharul vanilat. Amestecati si incorporati laptele ramas. La final adaugam untul moale si framantam cca 10-15 minute.

Acoperiti cu un prosop si lasati la dospit 2 -3 ore într-un loc cald. Făinăm suprafața de lucru și intindem aluatul intr-o foaie nu prea fina.

Se taie cercuri de diametru de 8 cm. Ungem fiecare cerc cu Nutella (sau miere).

Suprapunem un pic trei cercuri si le rulam. Ruloul obtinut il taiem in 2 pentru a obtine 2 flori. Repetam pana terminam aluatul.

Florile obtinute le punem in tava unsa lasand un pic de distanta intre ele.

Mi-au ramas 6 flori- le-al pus in forme de muffins.

Lasam sa creasca 1 h.


Incalziti cuptorul la 180 ° C. Ungeti florile cu un pic de lapte cu zahar.

Coaceți timp de aproximativ 25 de minute. Briosele in formele de muffins trebuie scoase inainte.

Lasa sa se raceasca. Se scoate din forma si se presara cu zahar pudra.


Pofta Buna !!!!!

 

TIPS-URI

1

o puteti face cu dulceata, miere, magiun, miere, Nutella etc

Daca ti-a placut reteta noastra "Briosa "buclata"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Gherca Daniela 1

05.09.2015, 21:00

mmm ce frumoasa ti-a iesit!

alilianaa 1

05.09.2015, 21:24

Andreea Caroline 1

05.09.2015, 21:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!