Briosa "buclata"

de Catalina L in Dulciuri, 5 Sep 2015 | 897 vizualizari

 

Simplu de facut si de mare efect....
Reteta originala era numai cu Nutella, dar o puteti face cu dulceata, miere, magiun ...
Eu am făcut-o cu miere și cu Nutella.... a iesit delicioasa

 

INGREDIENTE

  • 14 cl de lapte cald
  • 350gr de faina
  • 3 linguri de zahăr
  • 1 pachet de zahăr vanilat
  • 1 pachetel de drojdie uscata
  • 2 galbenusuri de ou
  • 80g unt moale
  • sare
  • miere de albine, Nuttela
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briosa "buclata":

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina.

Lasam sa-si dubleze volumul .


In bolul Kitchenaid punem faina, maiaua, zaharul, galbenusurile, sarea si zaharul vanilat- amestecati la viteza 2.


Adaugam laptele treptat si continuam sa amestecam. La final adaugam untul moale si amestecam cca 10-15 minute- la viteza 3-4. Acoperiti cu un prosop si lasati la dospit 2 -3 ore într-un loc cald.


Dacă nu aveți un robot Kitchenaid:


In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua, zaharul, oul, sarea si zaharul vanilat. Amestecati si incorporati laptele ramas. La final adaugam untul moale si framantam cca 10-15 minute.

Acoperiti cu un prosop si lasati la dospit 2 -3 ore într-un loc cald. Făinăm suprafața de lucru și intindem aluatul intr-o foaie nu prea fina.

Se taie cercuri de diametru de 8 cm. Ungem fiecare cerc cu Nutella (sau miere).

Suprapunem un pic trei cercuri si le rulam. Ruloul obtinut il taiem in 2 pentru a obtine 2 flori. Repetam pana terminam aluatul.

Florile obtinute le punem in tava unsa lasand un pic de distanta intre ele.

Mi-au ramas 6 flori- le-al pus in forme de muffins.

Lasam sa creasca 1 h.


Incalziti cuptorul la 180 ° C. Ungeti florile cu un pic de lapte cu zahar.

Coaceți timp de aproximativ 25 de minute. Briosele in formele de muffins trebuie scoase inainte.

Lasa sa se raceasca. Se scoate din forma si se presara cu zahar pudra.


Pofta Buna !!!!!

 

TIPS-URI

1

o puteti face cu dulceata, miere, magiun, miere, Nutella etc

Daca ti-a placut reteta noastra "Briosa "buclata"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Gherca Daniela 1

05.09.2015, 21:00

mmm ce frumoasa ti-a iesit!

alilianaa 1

05.09.2015, 21:24

Andreea Caroline 1

05.09.2015, 21:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu Nutella si frisca