Briosa "buclata"

de Catalina L in Dulciuri, 5 Sep 2015 | 783 vizualizari

 

Simplu de facut si de mare efect....
Reteta originala era numai cu Nutella, dar o puteti face cu dulceata, miere, magiun ...
Eu am făcut-o cu miere și cu Nutella.... a iesit delicioasa

 

INGREDIENTE

  • 14 cl de lapte cald
  • 350gr de faina
  • 3 linguri de zahăr
  • 1 pachet de zahăr vanilat
  • 1 pachetel de drojdie uscata
  • 2 galbenusuri de ou
  • 80g unt moale
  • sare
  • miere de albine, Nuttela
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briosa "buclata":

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina.

Lasam sa-si dubleze volumul .


In bolul Kitchenaid punem faina, maiaua, zaharul, galbenusurile, sarea si zaharul vanilat- amestecati la viteza 2.


Adaugam laptele treptat si continuam sa amestecam. La final adaugam untul moale si amestecam cca 10-15 minute- la viteza 3-4. Acoperiti cu un prosop si lasati la dospit 2 -3 ore într-un loc cald.


Dacă nu aveți un robot Kitchenaid:


In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua, zaharul, oul, sarea si zaharul vanilat. Amestecati si incorporati laptele ramas. La final adaugam untul moale si framantam cca 10-15 minute.

Acoperiti cu un prosop si lasati la dospit 2 -3 ore într-un loc cald. Făinăm suprafața de lucru și intindem aluatul intr-o foaie nu prea fina.

Se taie cercuri de diametru de 8 cm. Ungem fiecare cerc cu Nutella (sau miere).

Suprapunem un pic trei cercuri si le rulam. Ruloul obtinut il taiem in 2 pentru a obtine 2 flori. Repetam pana terminam aluatul.

Florile obtinute le punem in tava unsa lasand un pic de distanta intre ele.

Mi-au ramas 6 flori- le-al pus in forme de muffins.

Lasam sa creasca 1 h.


Incalziti cuptorul la 180 ° C. Ungeti florile cu un pic de lapte cu zahar.

Coaceți timp de aproximativ 25 de minute. Briosele in formele de muffins trebuie scoase inainte.

Lasa sa se raceasca. Se scoate din forma si se presara cu zahar pudra.


Pofta Buna !!!!!

 

TIPS-URI

1

o puteti face cu dulceata, miere, magiun, miere, Nutella etc

Daca ti-a placut reteta noastra "Briosa "buclata"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Gherca Daniela 1

05.09.2015, 21:00

mmm ce frumoasa ti-a iesit!

alilianaa 1

05.09.2015, 21:24

Andreea Caroline 1

05.09.2015, 21:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gogosi umplute cu nutella