Briose

de carmenvlad in Prajituri, 7 Feb 2011 | 3988 vizualizari

 

Am reusit sa adun o multime de retete de briose (chiar si dietetice). Toate au in comun ingredientele de baza. Ce le face diferite unele de altele este imaginatia fiecaruia si talentul de a le transforma dintr-o prajitura comuna intr-o briosa delicioasa si eleganta buna de servit intr-o dupa amiaza racoroasa alaturi de o ceasca de cafea cu scortisoara sau de un pahar cu lapte.
Eu am luat cate putin de la fiecare reteta (si le multumesc tuturor celor de la care am retetele) si iata ce a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 1 pachet de unt
  • 200 g zahar
  • 300 g faina
  • 2-3 linguri de lapte (depinde de consistenta aluatului)
  • 50 g stafide
  • 100 g ciocolata rasa (eu am pus ciocolata menaj dar este mai buna ciocolata cu lapte)
  • 1 pliculet praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat Burbon
  • Coaja rasa de portocale (am avut eu dar puteti pune orice doriti)

 

Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose:

Se sparg cele trei oua intr-un bol si se amesteca bine cu zaharul (pana se albeste compozitia si face banuti deasupra) si cu zaharul vanilat. Se adauga laptele si untul topit (foarte putin). Se cerne faina si se amesteca cu praful de copt, apoi se adauga in compozitie. Se adauga stafidele, coaja de portocala si ciocolata rasa. Se amesteca compozitia si apoi se pun briosele in forma unsa cu ulei sau unt topit. Este bine ca in formele de briose sa pui acele hartiute de briose. Eu nu am avut dar au iesit bine si numai cu forma unsa.


Se coc la foc potrivit timp de 30-35 minute. Se lasa sa se raceasca in forma 5 minute si apoi se scot. Se orneaza cu ciocolata topita pe baie de aburi sau simplu cu zahar pudra. Sunt deliciose si numai bune de savurat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

vanilla 1

08.02.2011, 14:30

nemaipomenite!!!

MotanLaOale 1

08.02.2011, 19:34

bune bune

adry88 1

04.07.2011, 16:44

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose cu morcovi si nuci