Desert Prajitura Ecler

de noiinbucatarie in Prajituri, 22 Mar 2016 | 16091 vizualizari

 

Cele mai bune eclere, garantat! In plus, cojile ies exact ca cele cumparate, iar reteta o gasiti si pe site-ul meu, noiinbucatarie.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 125 g faina
  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 4 linguri de zahar
  • 500 ml lapte
  • 200 g ciocolata (eu am folosit finetti)
Portii: 19
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Prajitura Ecler:

Preparare coji: se pune apa cu uleiul pe foc, iar cand clocoteste se adauga faina toata odata si se amesteca bine.


Se ia compozitia de pe foc, se lasa sa se racoreasca (trebuie sa reziste degetul la atingerea aluatului, sa fie doar caldut) si se adauga ouale unul cate unul, pe rand, si se amesteca bine dupa fiecare ou cu o lingura de lemn.


Tava se tapeaza cu hartie de copt si se formeaza eclerele.


Eu am folosit o seringa de ornat pentru a le pune in tava si apoi le-am pus in cuptorul preincalzit, pentru 25-30 de min, sau pana cand se rumenesc frumos.


Mi-au iesit 19 eclere din aceasta compozitie.


Prepararea cremei: 400 ml lapte se pun la fiert. Restul de lapte (100 ml) se amesteca cu praful de budinca si cu cele 5 linguri de zahar si se adauga peste laptele fierbinte amestecand continuu pana cand se ingroasa suficient. Se lasa la racit.


Cojile de eclere se taie pe jumatate si se umplu cu crema.


Deasupra eclerelor am pus finetti topit si am dat 10 minute la frigider pentru a se intari ciocolata, dupa care am trasat tot cu finetti linii orizontale.


Pofta buna sa aveti!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Prajitura Ecler" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

noiinbucatarie 1

21.04.2016, 12:40

Multumesc frumos!

IonelaBatrinache 1

13.12.2017, 18:38

Arata super delicioase!

noiinbucatarie 1

13.12.2017, 23:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert fursecuri papuci
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

RETETA RECOMANDATA
Prajitura RIGO-JANCSI